Martyn de Jong
Martyn de Jong Human Interest 18 aug 2014
Leestijd: 6 minuten

De beste manieren om je ex sneller te vergeten

Een break up is lastig, maar we kennen het jammer genoeg bijna allemaal. Soms is het je eigen keuze en soms die van je partner. Maar wat de reden ook is, je zult moeten proberen om verder te gaan met je leven. Om de donkere dagen weer van licht te voorzien, is hier een lijst met de beste tips om over je ex heen te komen. Het blijft moeilijk maar met deze tips wordt het makkelijker.

Verbreek al het contact

Eén van de belangrijkste tips om je ex snel te kunnen vergeten, is om haar niet meer te spreken. ‘Vrienden’ blijven heeft kort na een break up totaal geen zin en maakt het meestal nog veel ingewikkelder. Meestal eindigen zulke ideeën in (wanhopige) pogingen om het weer te proberen; wat in 9 van de 10 gevallen geen goed idee is. Ons advies is daarom: wis haar nummer en verwijder haar op je sociale netwerken.

Met name deze laatste tip maakt het proces een stuk makkelijker. Hierdoor hoef je niet geconfronteerd te worden met haar eventuele nieuwe vlammen en verdwijnt ze sneller uit je geheugen. Ook sluit je door het wissen van haar nummer eventuele drunk-dials uit en voorkom je terugval. Mocht het om één of andere reden toch nodig zijn om haar nummer te bewaren, geef deze dan aan een vriend die niet zal zwikken onder jouw impulsieve druk.

Break up belasting

Misschien heb je nog wat spullen bij haar liggen. Indien deze een grote waarde vertegenwoordigen, moet je ze natuurlijk terugkrijgen maar is het vervangbaar, denk dan eens aan ‘break up belasting’. Haal die stuff niet op, want zo kom je misschien weer in de verleiding en gebeuren er dingen die je echt niet wilt. Vergeet al die vervangbare spullen die je achter hebt gelaten en zie dit als de prijs die je moet betalen om weer verder te kunnen. Die oude DVD’s, je tandenborstel en je botte scheermes kun je voor een paar euro vervangen.

Doe waar je zin in hebt

De tijden van compromissen zijn voorbij. Voortaan kun je weer ouderwets zelf beslissen waar je zin in hebt. Als jij zin hebt om de hele nacht los te gaan in de club en met het ochtendlicht thuis te komen, of ouderwets de hele dag films of sport kijken; doe dat dan gewoon. Je hoeft niet meer te overleggen, doe daarom vooral de dingen die je als vriend moest opgeven en geniet weer van het vrije leven. Dit is niet alleen leuk om te doen, maar het zorgt er ook voor dat je sneller je ex vergeet.

Ga voor een rebound

Het probleem met een recente ex, is dat je haar vaak niet uit je gedachten kunt krijgen. Gelukkig is er een leuke en effectieve manier om dit probleem aan te pakken. Een zogeheten ‘rebound flirt’ doet wonderen om je af te leiden en geeft je zelfvertrouwen bovendien een flinke boost. Ga op zoek naar een andere dame en verfris je gedachten weer met nieuwe beelden. Je ex was misschien erg leuk, maar een one night stand is vaak een stuk spannender en doet wonderen voor je vergeetproces. Met rebound sex is niets mis, als je maar open kaart speelt. Natuurlijk ga je niet aan haar neus hangen dat je haar ‘gebruikt’ om je ex te vergeten, maar geef haar geen valse hoop. Als twee volwassenen gewoon zin hebben in een leuke avond, dan is dit een prima manier.

Bel je vrienden die je ex haatten

Een nieuwe relatie kost je helaas soms één- of meerdere vrienden. Ook zorgt het er voor dat je je vaste vrienden minder kunt zien. Grote kans dat je hierdoor een aantal vrienden hebt die blij zijn dat het – eindelijk – uit is. Spreek daarom weer ouderwets af met maten die je ex al vanaf het begin niet mochten. Zij zullen zorgen voor een flinke negatieve lading over haar en een positievere kijk op de toekomst. Dit zal jou helpen overtuigen dat je jouw ex liever kwijt dan rijk bent. Daarbij heb je weer een gezellige avond vol afleiding en vermaak. Kortom, een duidelijke win-win situatie!

Zoek nieuwe impulsen

In een lange relatie gaat het meeste van je tijd op aan je partner. Jullie hadden samen routines, plannen en hobby’s. Nu je echter weer op jezelf bent aangewezen, is het wederom aan jou de taak om zelf de slingers op te hangen. Jezelf uitdagen tot iets nieuws is een goede manier om weer wat richting te krijgen in je leven. Sluit je daarom aan bij een nieuwe vereniging of begin een nieuwe hobby/cursus. Hierdoor geef je jezelf weer identiteit en ontmoet je weer nieuwe mensen. Daarnaast heb je hierdoor minder tijd om je te vervelen zodat je niet aan je ex hoeft te denken; terwijl je er ondertussen ook nog wat van opsteekt.

Maak jezelf onweerstaanbaar

In de trend van de vorige tip, is de sportschool wellicht één van de betere manieren om je beschikbare tijd zinvol mee te vullen. Niets helpt je beter ontladen dan een flinke dosis lichaamsbeweging. De andere voordelen zijn daarentegen ook niet verkeerd: Je ziet er beter uit, je zelfvertrouwen gaat omhoog en je ontmoet waarschijnlijk interessante vrouwen. Wellicht zet je deze positieve lijn van zelfverbetering door en ga je voor een nieuw kapsel of outfit. Het maakt allemaal niet uit, zolang je maar bezig blijft. Die ex is nou eenmaal iets van het verleden en jij richt je voortaan op de toekomst.

Onthoud de slechte tijden

Wanneer je alle pogingen hebt ondernomen en dan tóch nog in een dip lijkt te zakken; denk dan aan de redenen waarom het in eerste instantie uit is gegaan. Waarschijnlijk hebben jullie leuke tijden gekend, maar hieraan denken gaat je situatie niet veel beter maken. Ga bij jezelf na wat destijds jouw en haar motivaties waren om er een einde aan te breien en denk terug aan de slechte tijden. De reden dat het nu uit is, is waarschijnlijk niet voor niets. Je hoeft uiteraard niet al je goede herinneringen aan haar te demoniseren, maar een beetje logica op de situatie werpen, kan wonderen doen. Wees vooral positief over de toekomst en probeer lessen te halen uit wat er misging. Grote kans dat je snel genoeg weer op het goede pad zit.

Hier vind je tot slot alles wat je moet weten over daten, versieren en meer. En mocht je er écht niet uitkomen, dan is er atijd nog Ludduvuddu; een toffe site die jou dagelijks helpt om over die vervloekte ex heen te komen. Succes heren!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De beste manieren om je ex sneller te vergeten
Sluiten