De beste leaseauto: 5 stijlvolle elektrische auto’s die je als gent kunt leasen

Een nieuwe auto kopen is voor veel mensen financieel bijna niet meer te doen. De prijzen in Nederland schieten omhoog. Het is dan ook niet zo gek dat de verkoop van nieuwe auto’s enigszins terugloopt en de verkoop van tweedehands auto’s juist stijgt. Maar er is ook nog een derde optie en dat is het leasen van een auto. De vraag is alleen: welke leaseauto past bij jouw wensen? 

Een auto leasen heeft verschillende voordelen. De belangrijkste is natuurlijk dat je niet in één keer je nieuwe bolide hoeft af te rekenen. Verder worden veel taken uit handen genomen door de leasemaatschappij zoals de verzekering en het onderhoud. Natuurlijk zijn er ook nadelen. Zo wordt je nettoloon lager en moet je goed opletten met privé kilometers.

Ondanks de nadelen is het voor veel mensen alsnog zeer interessant om voor een leaseauto te gaan, maar welke gaat het worden? Wij gaan je helpen bij het maken van deze keuze. Iedere week verdiepen we ons in een type auto en zetten de beste opties om te leasen op een rij. Deze week zijn we op zoek gegaan naar stijlvolle elektrische auto’s.

#1: Tesla Model S

Zeg je stijlvol en elektrisch, dan zeg je Model S. Tesla is het eerste merk die het voor elkaar kreeg om een volledig elektrisch luxe sedan op de markt te brengen. Inmiddels zijn er best een aantal interessante alternatieven voor de Model S, maar Tesla heeft nog steeds een flinke voorsprong. Andere merken kiezen er liever voor om eerst een SUV op de markt te brengen. Dat betekent dat de Model S nog steeds de meest interessante optie is als je een volledig elektrische sedan wilt leasen.

De Tesla Model S is te leasen vanaf 950 euro per maand

Jaguar I-PACE

Waar de Model S van Tesla nog relatief weinig concurrentie heeft, is dat een andere verhaal voor de Model X. Deze moet het namelijk opnemen tegen de Jaguar I-PACE. Een volledig elektrische SUV, maar dan met het DNA van een echt Jag. Dat klinkt als een heerlijke combinatie en uit ervaring kunnen we zeggen dat dit ook zo is. Binnenkort vind je een uitgebreide review hier op Manners. Kleine spoiler: wij zijn behoorlijk enthousiast.

De Jaguar I-PACE is te leasen vanaf 875 euro per maand

Hyundai Ioniq Electric

Grote kans dat je de Hyundai Ioniq Electric wel eens voorbij hebt zien komen. Dit is namelijk één van de best verkochte elektrische auto’s van Nederland. Logisch, want hij heeft een aantal hele sterke punten. Zo ziet hij er goed uit, is ruim, zit vol hulpsystemen en is bovenal goed betaalbaar. De range is misschien niet niet zo hoog als die van zijn concurrenten, maar voor dit geld ga je op alle andere punten geen betere elektrische auto vinden.

De Hyundai Ioniq Electric is te leasen vanaf 350 euro per maand

Tesla Model 3

Ben je op zoek naar een stijlvolle elektrische sedan, maar val je qua budget tussen de Model S en de Hyundai Ioniq Electric? Dan is er altijd nog de Model 3. De nieuwste en goedkoopste telg van de Tesla familie. Als je op zoek bent naar een betaalbare en sportieve elektrische sedan, dan is dit de auto om te leasen. Volgens de kenners gaat dit dan ook een enorme populaire leaseauto worden. Zeker als de allergoedkoopste versie hier in Nederland beschikbaar wordt. Nu is alleen de long-range versie beschikbaar.

De Tesla Model 3 is te leasen vanaf 600 euro per maand

Audi E-tron

Steeds meer grote merken komen met een volledig elektrische auto. Ook in Duitsland kunnen ze niet achterblijven en daarom komt Audi begin 2019 met de E-tron. Een SUV zoals je die kent van Audi, maar dan volledig elektrisch. Hij valt qua formaat tussen de Q5 en de Q7 en heeft een actieradius van bijna 400 kilometer. Daarnaast is dit een walhalla voor gadget liefhebbers. Zo heeft hij bijvoorbeeld geen spiegels, maar camera’s en beeldschermen in de deur. Kortom, echt een auto voor de toekomst.

De Audi E-tron is te leasen vanaf 875 euro per maand

 

Twijfel je nog of een leaseauto voor jou wel de beste keuze is? Klik dan hier voor de beste tweedehandsauto’s die je op het internet kunt vinden. Wil je wel een leaseauto, maar vind je dat elektrisch rijden maar niet? Klik dan hier voor betaalbare sportieve sedans.

Reageer op artikel:
De beste leaseauto: 5 stijlvolle elektrische auto’s die je als gent kunt leasen
Sluiten