Redactie
Redactie Kapsels & Baarden 18 sep 2014

De beste ‘andere’ herenkapsels

Inspiratie voor je kapsel is op Manners.nl in overvloed te vinden. Wij zijn echter geen hokjesdenkers, want wat nu als jij niet in het doorgaans geschetste plaatje past? De trendy kapsels vereisen natuurlijk wel een bepaalde smaak, look en een bepaald type haar. Vandaag doen we het even anders en kijken wij naar de alternatieven: dit zijn toffe kapsels voor heren met kroeshaar, heren van Aziatische afkomst, mannen met dun haar en dudes met lange manen.

[FB_AANJAGER]

De beste kapsels voor kroeshaar

Welk type haar je ook hebt, met een clean cut kapsel kun je altijd goed voor de dag komen. Heb je kroeshaar, dan is een eenvoudige buzz cut altijd goed. Deze coupe kent een aantal voordelen: hij is eenvoudig en goed te onderhouden én je kunt ‘m prima combineren met een baard. Vooral een getrimde baard, met een haarlengte vergelijkbaar met die op het hoofd, werkt uitstekend, zoals in het onderstaande voorbeeld.

Vind je een buzz cut net eventjes te kort, dan is de mini fro een uitstekend alternatief. Nog steeds vrij kort, maar met iets meer body. Het is een kapsel dat overal goed in de smaak zal vallen. Eén van de voordelen van het hebben van kroeshaar, is de stevigheid. Zorg voor een mooie, ronde minifro: ga niet voor opgeschoren zijkanten maar laat de lengte geleidelijk toenemen voor een geslaagde look. Deze doet het zeker goed bij de dames.

Op de foto hierboven zie je Will Smith. Ook Lenny Kravitz draagt geregeld een minifro, maar dan iets langer: erg geschikt om te combineren met een baard.

Opgeschoren zijkanten zijn ook populair onder donkere heren of heren met kroeshaar. Waar je bij steil haar vaak een dikke kuif ziet verschijnen, houd je het met kroeshaar doorgaans wat korter bovenop. Check het voorbeeld van Arsenal-spits Danny Welbeck.

Usher draagt ‘m net iets langer bovenop.

Ook de volle afro mag zeker weer gedragen worden maar er is een verschil met enkele decennia geleden: de meeste mannen kiezen voor een natuurlijke look. Hoe vind je die? Hij houdt ergens het midden tussen Marouane Fellaini en de Jackson Five. Niet te lang maar ook niet te gestileerd. Niet té ruig maar ook niet te slick

De beste kapsels voor Aziaten

De meeste mannen van Aziatische afkomst hebben zeer steil en vrij stug haar. Veel mannen kiezen ervoor om niet ‘de wil van het haar’ te volgen, maar juist te zorgen voor een messy look. De disheveled look doet het ook in dit geval goed. Hiervoor wordt het haar zowel bovenop als aan de zijkanten iets langer gelaten. Met de juiste gel of wax creëer je een wat lossere look.

Een kleine hawk is ook een toffe look voor dit haartype. In tegenstelling tot andere haartypes, kun je in dit geval juist wél kiezen voor een dik contrast. Het voordeel van dit kapsel is dat het niet veel werk behoeft: het past perfect bij eigenschappen van het haar van de meeste Aziatische heren. Een klein beetje gel of wax is al voldoende voor een goede fixatie. Zorg er wel voor dat het haar bovenop niet te lang wordt, want dan gaat het hangen.

Dat je met dit type haar wel degelijk een vette kuif kunt rocken, bewijst de onderstaande foto. Om die luchtige look te krijgen, is een goede kam en een föhn een vereiste. Kam het haar goed uit en föhn het luchtig in model. Maak onder geen beding gebruik van verzwarende of fixerende haarproducten: een goede haarolie die zorgt voor wat glans, is een aanrader.

De beste kapsels voor lang haar

Voor de duidelijkheid: onder lang haar, verstaan wij ook écht lang haar. Haar dat dermate lang is, dat het niet rechtop gedragen kan worden. De meeste mannen met lang haar opteren voor een man bun. Er is veel over gezegd en geschreven. Er zijn voor- en tegenstanders. Of jij ook zo’n man bun wilt dragen, is natuurlijk geheel je eigen keuze maar weet dat-ie niet vrij is van controverse.

De ‘man bun’ is volgens velen te hipster.

Lang haar mag gewoon gedragen en gezien worden. Dave Grohl, Russel Brand en Kit Harington zijn mannen die wij niet anders kennen dan met lange manen. Ze ownen deze look en eigenlijk is dat gewoon het enige dat telt: kan jij lang haar hebben of niet? Het voordeel van lang haar is dat vrijwel elke baardstijl erbij staat.

De beste kapsels voor dun haar

Heb je dun haar, dan hoef jij je qua kapsels echt geen zorgen te maken. Voorheen was het zo dat veel mannen probeerden om hun dunne haardos te verhullen, maar dit werkt eigenlijk averechts. De sleutel is niet om te verhullen, maar om te werken met wat je hebt. Een korte hawk is hiervoor ideaal. Kies voor écht korte zijkanten met een geleidelijke overloop naar de bovenkant. Kies niet voor een brede strook met haar, maar juist voor een dunne kuif waarin je haar bijeen komt.

Heb jij écht dun haar, zo dun dat je de hoofdhuid er doorheen ziet, dan is hier een goede truc: leg júist de nadruk op de bovenkant van je hoofd. Waarom? Als je gaat opscheren, of een contrast weglaat, zal het juist opvallen dat jij te kampen hebt met een dunne haardos. Beter ga je voor een asymmetrisch kapsel (de asymmetrie leidt de aandacht af) óf voor een sterk contrast met zeer korte zijkanten. Wees ook slim met stylingproducten: laat deze zo veel mogelijk achterwege. Gel en wax creëren plukjes van haar, waardoor kale plekken alleen maar meer opvallen.

[FB_AANJAGER]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De beste ‘andere’ herenkapsels
Sluiten