Redactie
Redactie Food & Drinks 21 apr 2016

De barbecue essentials voor een geslaagde avond

Yes, het is weer die tijd van het jaar: de barbecues worden uit de stoffige hoekjes van de schuurtjes getrokken. Het terras wordt schoongeveegd, de tuinset wordt van zolder gehaald. We mogen weer aan de barbecue. Dit zijn de lekkerste avonden.

We hoeven je niet te vertellen dat je voor een geslaagde barbecue-avond een goede barbecue en proper vlees nodig hebt. Maar dat is slechts de basis. Om jou te helpen een écht epische bbq voor je vrienden te geven, zetten wij hierbij een selectie aan essentials voor je op een rijtje.

Goed kunnen zitten is een must

Met je bordje op schoot op een plantenbak of gesplinterde houten bank zitten, kan écht niet. Host jij een barbecue, zorg dan dat jouw gasten hun achterste in een comfortabele zetel planten. Wat zijn je opties?

Een loungeset

Als geld geen rol speelt, raden wij te allen tijde een goede loungeset aan. Niets is heerlijker dan genieten van een vers ribbetje of goede smokey steak in een fijne loungestoel.

Strandstoelen

Een niet al te dure en comfortabele oplossing. Gewoon eenvoudige stoeltjes volstaan.

Fatboys

De beste optie als je die ultieme zomerse, relaxte sfeer wilt neerzetten.

Het andere vuur

Vroeg op de avond en met een smeulende barbecue naast je, is het lekker warm. Maar het mooie aan een goede barbecue is dat deze tot diep in de nacht door kan gaan. Ook in de zomer kan het laat op de avond goed koud worden, dus zorg ervoor dat jouw gasten er ook dan warmpjes bij zitten. Een toffe vuurkorf is hiervoor de ideale oplossing. Onderstaand hebben wij een selectie van toffe exemplaren:

[RELATED_ARTICLE article_id=”207474″]

Echt tof is het natuurlijk om zelf een vuurkorf te maken. Ook hier kunnen wij je mee helpen.

[RELATED_ARTICLE article_id=”191477″]

De juiste tunes

Bij een goede barbecue hoort een goede sfeer onder begeleiding van de juiste platen. Voor die zomerse avonden hebben wij lekkere tunes voor je: wat dacht je van onze ‘Welcome to the Manners Lounge’ verzamellijst? Deze playlist is goed voor meer dan 10 uur luisterplezier.

De juiste gear

Een echte grillmaster word je nooit zonder de juiste tools. Je kunt dan wel een prima barbecue hebben; de meesten van ons staan nog te klooien met knullige prikkertjes en vorkjes. Wees geen vrek en investeer eens in een goede barbecueset.

Drinks for all

Neem jij zelf plaats achter de barbecue, dan is het een ongeschreven regel dat je met enige regelmaat een biertje wegtikt. Maar natuurlijk moet er meer te drinken zijn tijdens jouw bbq. Houd ook rekening met eventuele niet-drinkers en het feit dat mensen soms gewoon een glaasje prik tussendoor willen. Zorg er dus voor dat je voldoende frisdrank in huis hebt. IJsthee doet het altijd goed op die zomerse avonden. Verder zijn bier en wijn natuurlijk verplichte kost, maar de ingrediënten voor een zomerse cocktail zijn ook nooit verkeerd. Een bijkomend voordeel is dat je jouw gasten zo wat te doen geeft terwijl ze op hun vlees wachten. Terwijl jij staat te grillen, bouwen zij een cocktail. Onderstaand enkele toprecepten.

[RELATED_ARTICLE article_id=”179699″]

[RELATED_ARTICLE article_id=”177648″]

Vergeet ook niet de dranken voor later op de avond. Naast cocktails en andere alcoholische versnaperingen is koffie natuurlijk ook verplichte kost.

Thermometer

Prima natuurlijk dat jouw vrienden hun tanden kunnen zetten in een lekker sappig stuk vlees, maar zwaar minder wanneer zij allemaal de volgende dag grotendeels doorbrengen op het toilet. Zorg dat je jouw vlees altijd even checkt met een thermometer. Wel zo veilig.

Overige benodigdheden en inspiratie

Het klinkt wellicht suf, maar zorg ervoor dat je altijd een EHBO-kit en een blusdeken bij je hebt. Je weet het maar nooit….

Heb je behoefte aan meer barbecue-inspiratie? Vorige zomer schreven wij een special om van te watertanden:

[RELATED_ARTICLE article_id=”244582″]

[RELATED_ARTICLE article_id=”240688″]

Reageer op artikel:
De barbecue essentials voor een geslaagde avond
Sluiten