Redactie
Redactie Kapsels & Baarden 24 jun 2014
Leestijd: 2 minuten

De baardtrend van deze zomer

Meerdere zomers achter elkaar hebben wij onbezorgd de baard kunnen dragen. Wat begon als een hipstertrend eindigde als een modieuze look: de full beard. Maar helaas, de volle baard lijkt in zijn klassieke hoedanigheid aan populariteit in te boeten. Dit blijft natuurlijk uiterst subjectief: als jij een goed gevoel hebt bij die baard, blijf ‘m dan vooral met trots dragen. Ook zijn er veel vrouwen die genieten van een bebaarde man. Het uiterlijk van de volle baard evolueert echter wel en met een kleine aanpassing is ook de volle baard weer de baardtrend van deze zomer.

De getrimde volle baard

Zoals in de inleiding al is aangegeven: een goede baard raakt nooit uit de mode. Dus volle baarddragers, geen paniek. Je hoeft het scheermes er niet overheen te halen maar hanteer deze zomer de trimmer.

Wil je nog steeds een volle baard dragen, dan zijn de bovenstaande voorbeelden deze zomer passé. We gaan wat meer terug naar grooming waarbij de volle baard een trimbeurt ondergaat. De baardtrend van deze zomer is de getrimde volle baard. Laat de baard lekker staan, maar houd de haren maximaal 5 millimeter lang. Met een goede baardgroei, zorgt dit voor een volle baard zonder dat je gezicht massief of winters overkomt. Je kunt ervoor kiezen om de haren in de hals helemaal weg te scheren, zodat alleen de wangen en de lip bedenkt zijn. Dit is zeker een goede zomerlook voor de baarddrager, maar niet voor iedereen weggelegd. Als je een rond gezicht hebt, is het beter om nadruk te leggen op de lengte van je gezicht. Dit doe je door de baardlijn vanaf de oren naar de kin wat scherper af te laten lopen en ook wat haren in de hals te laten staan. Let er wel op dat je deze taps toe trimt. Heb je een sterke kaaklijn, probeer het dan eens zonder haar in de hals. Hieronder vind je drie voorbeelden van de baardtrend van deze zomer, de getrimde volle baard, van kort naar iets langer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De baardtrend van deze zomer
Sluiten