Pim Jansen
Pim Jansen Auto's 20 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

De Apollo IE Intensa Emozione: de droom van elke man

Het is een beest, een racemonster, een krachtpatser op vier wielen. Superlatieven om te omschrijven wat dit stukje technisch vernuft recht doet aan deze auto, ontbreken. Wat is het dan wel? De Apollo IE Intensa Emozione.

Een scheurijzer, voorzien van een 6.3 liter Ferrari V12 motor en gezegend met een indrukwekkende 780 pk. Zeg oom agent maar gedag, met dit apparaat onder je edele zitvlak haal je een topsnelheid van 335 km/u. Lekker optrekken in je nieuwe bolide is ook geen probleem, binnen 3 seconden, 2.8 seconden om precies te zijn, zit je al aan de 100 km/u.

De Apollo IE, waarbij de letters staan voor “Intensa Emozione” (vrij vertaald: “intense emotie” ) is een supersportwagen van autofabrikant Apollo Automobil Ltd. Het is de opvolger van de Gumpert Apollo, die alweer twaalf jaar geleden het levenslicht zag. Oorspronkelijk was het bedrijf gericht op een samenwerking met Scuderia Cameron Glickenhaus , maar deze Apollo IE wordt samen met het Italiaanse bedrijf Manifattura Automobili Torino gebouwd.

Apollo IE Intensa Emozione

De natuur als inspiratiebron voor snelheid

Het uiterlijk van de Apollo IE is gebaseerd op de natuur. Zo is er bijvoorbeeld rekening gehouden met de luchtstroom om de aerodynamische eigenschappen volledig tot recht te laten komen. In feite heeft ook het interieur tal van details die rechtstreeks zijn ontleent aan Moeder Natuur. Zo treffen we onder andere de cocon-achtige kuipstoelen van koolstofvezel aan. Afgezien van de natuur als inspiratiebron, moest de wagen zich onderscheiden van andere sportwagens en dat schijnt dan ook bijzonder goed te zijn gelukt.

Het gaat om de details

De Intensa Emozione is voorzien van een 6,2 liter F140 FC V12-motor, deze motor treffen we ook aan in de Ferrari F12 Berlinetta. De motor is voorzien van nieuwe ECU-software, een nieuwe aangepaste inlaat en een nieuw uitlaatsysteem dat is ontwikkeld door Autotecnica Motori. De motor levert een respectabele 780 pk (582 kW; 791 pk) bij 8.500 toeren en kent een koppel van 759 Nm bij 6.000 tpm. Alle kracht van de v12 motor wordt naar de wielen gestuurd via de 6 versnellingen van de handgeschakelde Hewland versnellingsbak. Nog meer details? Het totale gewicht bedraagt slechts  ​​1.250 kg.

Mocht je nu overigens direct naar je dealer willen gaan om een proefrit te maken…helaas. Er zijn slechts tien exemplaren geproduceerd en, je raadt het al, ze zijn allemaal al verkocht. Het prijskaartje van ruim € 3.200.000,- was blijkbaar geen belemmering.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De Apollo IE Intensa Emozione: de droom van elke man
Sluiten