Kenneth Luijk
Kenneth Luijk Human Interest 29 jul 2016
Leestijd: 3 minuten

De 9 tofste treinreizen die je moet maken

Treinreizen bieden een oplossing voor diegenen die niet van vliegen houden en geen zin hebben om uren lang in de file te staan op de route du soleil. Deze treinreizen zijn luxe, stijlvol en ideaal voor wat sightseeing. Check de mooiste monumenten en natuurgebieden gewoon vanuit je luie stoel.

De Transsiberische spoorlijn

De treinreis der treinreizen. De Transsiberische spoorlijn (9289 km) is de langste spoorlijn van de wereld en waarschijnlijk ook de bekendste. De klassieke route gaat van Moskou naar Vladivostok. Tegenwoordig kun je via deze spoorlijn ook van Moskou naar Beijing (via Mongolië en Mantsjoerije). De prijzen verschillen enorm. De duurste en mooiste optie is ‘The private Tsar’s gold and golden eagle luxury train’, dan heb je de beste service, het beste eten en de beste stoelen.

De Ghan

De Ghan, Australië’s meest memorabele passagierstrein, gaat langs Adelaide, Alice Springs, Katherine en Darwin. De treinreis beslaat 2979 kilometer en duurt ongeveer 54 uur. Het is misschien niet de meest luxe treinreis, in vergelijking met de rest, maar het is wel mogelijk om je eigen kamer met eigen badkamer te boeken en de reis zelf is prachtig.

De Venice-Simplon Orient Express

Deze legendarische trein brengt je terug naar de hoogtijdagen van het treinreizen, toen je diplomaat of van goede komaf moest zijn om per trein te reizen. Je bezoekt Europa’s meest stijlvolle hoofdsteden. Bestemmingen zijn onder anderen: Londen, Parijs, Praag, Wenen en Boedapest.

De Eastern & Oriental Express

Geniet van cocktails, lekker eten, attent personeel en meer verwennerij die je tot voor kort niet voor mogelijk hield in een trein. Neem een sipje van je champagne in de piano bar, of lees een boek in de bibliotheek, terwijl je langs grote steden en jungles reist. Deze trein gaat van Bangkok naar Singapore en neemt een tussenstop in Maleisië.

De Pride of Africa

De Pride of Africa wordt beschouwd als de meest luxe locomotief ter wereld. Deze locomotief bevat verschillende observatiecoupés, clubs, rokersruimtes en lounges. Om de elegante esthetiek te behouden, dienen de gasten zich gedurende de dag minimaal smart casual te kleden en in de avonden geldt een formele dresscode. Zonder stropdas kom je deze trein niet in.

De Hiram Bingham

De Hiram Bingham maakt je once-in-a-lifetime-reis naar Machu Picchu nog magischer. Gebouwd om 84 passagiers te verwennen, beschikt deze trein onder andere over: live Peruaanse muziek en een chefkok die een viergangen diner verzorgt.

De Glacier Express

De Glacier Express verzorgt de kortste rit van dit rijtje, toch is deze treinreis net zo onvergetelijk. Deze Zwitserse trein gaat maar liefst door 90 tunnels en over 291 bruggen. Deze rit draait helemaal om het landschap. Kijk naar prachtige zomerse weides, of met ijspegels versierde bomen. Het glazen dak boven je hoofd zorgt ervoor dat je alles goed kunt zien.

De Rocky Mountaineer

De Rocky Mountaineer werd zeven keer bekroond met de ‘World’s leading travel experience by train’ en National Geographic noemde deze treineis één van ‘s werelds beste reizen. Je kunt kiezen uit verschillende routes, maar de meest geprezen is de ‘first passage to the west’: een tweedaagse reis langs de Rocky Mountains tussen Vancouver en Banff, met een overnachting in het historische centrum van Kamloops.

De Maharaja’s Express

De Indiase Maharadja’s Express brengt je langs een aantal van de bekendste bezienswaardigheden van het land. De trein beschikt over twee uitstekende restaurants, twee bars en een ‘palace on wheels’ presidential suite met een woonkamer, twee slaapkamers en een persoonlijke bediende. Passagiers kiezen uit een selectie van vijf ritten, die als bestemming hebben: Delhi, Agra, Jaipur en Udaipur. Welke rit je ook kiest, één ding is zeker: je bent duizenden euro’s kwijt.

Wil je meer fraaie reiscontent zien? Dan raden wij de onderstaande artikelen aan:

Vakantieplannen? Dit zijn de mooiste Boutique Hotels in de wereld

Avonturier? Probeer dan deze bijzondere slaapplekken

De minder bekende bestemmingen waar je naartoe moét

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De 9 tofste treinreizen die je moet maken
Sluiten