Marlon Labrie
Marlon Labrie Auto's & Motoren 25 dec 2019
Leestijd: 3 minuten

De 7 lekkerste custom bikes van 2019, met Deus Ex Machina voorop

Zoals jullie weten hebben wij in 2019 ons best gedaan om zoveel mogelijk dikke custom bikes aan jullie voor te stellen. Het einde van het jaar nadert, dus blikken we watertandend terug op de zeven lekkerste custom bikes van 2019.

De 7 dikste custom bikes van 2019

Geniet nog even mee van deze zeven prachtige custom bikes. Van Injustice Customs, Deus Ex Machina tot aan Arjen Van Den Boom, de dikste bikes komen voorbij. Pas op, je likt er je vingers bij af.

Injustice Customs: BMW R nineT Urban GS – Thor

We trappen af met een prachtcreatie van de Zweedse bouwers van Injustice Customs. Zij kwamen op het wereldse idee om een BMW Urban GS om te bouwen tot brute custom bike. De Urban GS heeft een aangename paintjob gekregen, is ingekort, motorisch bijgesteld en zit vol robuuste accessoires. Hierdoor kreeg de motor de passende naam ‘Thor’. Meer lezen over ‘Thor’ doe je hier.

De 7 lekkerste custom bikes van 2019
Bron: Injustice Customs

Deus Ex Machina custom bikes: Yamaha YZF 450FX – The Blu Ruvido

Deus Ex Machina kon natuurlijk niet in ons 2019 lijstje ontbreken. Deus staat wereldwijd bekent om haar puntgave custom bike creaties, daarom staat ‘The Blue Ruvido’ in ons lijstje. De Amerikaanse tak van Deus kreeg een gloednieuwe Yamaha YZF 450FX en toverde deze om tot een ware ‘vintage’ machine. De gloednieuwe crosser is zo aangepast dat het lijkt alsof hij uit de jaren 70 komt en dat maakt hem alleen maar lekkerder. Meer lezen over ‘The Blu Ruvido’ doe je hier.

De 7 lekkerste custom bikes van 2019
Bron: Deus Ex Machina

Pancake Customs: Yamaha XT ‘De XT Twins’

Oké, we moeten toegeven, het zijn nu eigenlijk 8 custom bikes in plaats van 7. Maar de XT Twins van het Nederlandse Pancake Customs konden we niet links laten liggen. Deze omgebouwde Yamaha XT modellen brengen twee werelden perfect samen. Ten eerste zijn ze compact en dus perfect voor de stad, maar door het enduro imago zijn ze zeker niet vies van een paar modderige wegen. Ze zijn overigens nog te koop. Meer lezen over de XT Twins doe je hier.

Pancake Customs Yamaha custom bikes
Bron: Pancake Customs (Afbeelding: Pankcake Customs)

Ironwood Custom Motorcycles: BMW R100 van Arjan Van Den Boom

De koning van de Nederlandse custom bikes is Arjan Van Den Boom. Dat Arjan een liefde voor BMW’s heeft is overduidelijk. Je ziet de kwaliteit van deze BMW R100 afdruipen. Het is een volledig zwarte bike, waarvan alleen de tank voorzien is van een strakke kleur. Simpelweg een custom bike die we allemaal wel zouden willen hebben. Meer lezen over de brute BMW R100 doe je hier.

Deus Ex Machina: Yamaha SR500 – Twenty20

Onze trouwe lezers weten dat wij een zwak hebben voor de creaties van Deus Ex Machina. Het zijn altijd stoere en gedurfde custom bikes waar je als motorrijder gewoon erg blij van wordt. Zo is ook de Twenty20 van de Australische tak van Deus een pareltje. Deze omgebouwde Yamaha SR500 biedt net als de XT Twins een stadse uitstraling met een enduro imago. Eigenlijk alles aan deze motor is veranderd. Meer lezen over de Yamaha SR500 doe je hier.

De 7 lekkerste custom bikes van 2019
Bron: Deus Ex Machina

Gallery Aaldering: Honda CX500 uit 1982

De oplettende lezer zal denken: ‘Gallery Aaldering, dat is toch een autodealer?’. Dat klopt helemaal, alleen biedt Aaldering ook nog eens klassieke motoren aan. Zo kwam ook deze (helaas al verkochte) Honda CX500 uit 1982 voorbij. De voormalige cruiser is door zijn voormalige eigenaar omgebouwd tot een pure caféracer. Met een heerlijke kleurencombinatie, typisch stuur en brute velgen is dit een bike waar wij blij van worden. Meer lezen over de Honda CX doe je hier.

De 7 lekkerste custom bikes van 2019
Bron: Gallery Aaldering

DAB Motors: LM-S Custom

We sluiten het lijstje van 2019 af met een bijzondere creatie afkomstig uit Frankrijk. Bij DAB Motors maken ze namelijk compacte, stadse en vooral speelse custom bikes die jijzelf kunt samenstellen. Van de kleur tot de 3D-geprinte onderdelen, jij kunt hem helemaal zelf samenstellen. Hierdoor kun jij op een futuristische motor rondrijden. Lijkt je dat wat? Klik dan hier.

Nog meer custom bikes?

Kun je geen genoeg krijgen van custom bikes? Check dan snel nog even deze vijf prachtexemplaren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De 7 lekkerste custom bikes van 2019, met Deus Ex Machina voorop
Sluiten