Redactie
Redactie Grooming 27 sep 2015

Best of Manners: de 5 beste kapsels voor kort haar

In ‘Best of Manners’ kijken we naar in het verleden gepubliceerde artikelen die we gewoon nog een keer onder jouw aandacht moéten schuiven. Grote kans dat je deze pareltjes namelijk gemist hebt. In deze editie lees je over zes perfecte kapsels voor kort haar. Dit artikel werd oorspronkelijk gepubliceerd op 6 mei 2013.

De klassieke gent

Een perfect kapsel voor een gentleman. Verfijnd, klassiek en tegelijkertijd tijdloos. De golvende korte kuif aan de voorkant werkt zowel voor mannen met stijl haar als voor mannen met krullend haar. Je kunt kiezen voor een subtiele of een wat meer dramatische look. Gebruik geen glansproducten of gel die hard wordt: ga voor een matte, soepele look.

De getemde krul

Krullend haar kan lastig zijn, vooral met kortere kapsels. Is het voor jou een worsteling om de krullen onder controle te houden? Probeer dan deze look. De zijscheiding hoeft niet al te strak te worden toegepast en de haren mogen best wat losjes over je hoofd lopen. Met anti-frizzserum of -olie houd je dit kapsel prima onder controle. Voor een slick look gebruik je een glanzende finish.

Asymmetrisch

Kort met opgeschoren zijkanten… ’t gebeurt vaak maar kan een beetje saai zijn. De oplossing: een asymmetrische cut. Laat aan de ene kant het haar iets verder opscheren dan aan de andere kant. Houd het iets langer bovenop en laat aan de hoger opgeschoren kant een duidelijke lijn zetten. Dit zorgt voor een extra optische nadruk op de symmetrie en maakt het eenvoudig om het haar naar één kant te dragen.

De be safe buzz cut

Veelgebruikt maar nooit uit de mode, deze traditionele buzz cut. Te simpel voor woorden: tondeuse strak erover en klaar. Check zelf even hoe kort je ‘m wilt. Voor een wat meer speelse look kun je variëren met de bakkebaarden of de haarlijn en natuurlijk combineren met een baard. Ga je voor de buzz cut, houd het dan wel netjes, dus: regelmatig bij (laten) scheren.

De moderne flattop

Eén van de eenvoudigste kapsels waarmee je toch indruk maakt. Vooral aan te raden voor de man met grovere gelaatstrekken en/of een sterke kaaklijn. De strakke zijkanten van de buzz cut worden gecombineerd met een klassieke flat top. Stoer, onderhoudsvriendelijk en ook nog eens flexibel: door het haar bovenop iets langer te houden, kun je variëren.

[FB_AANJAGER]

Reageer op artikel:
Best of Manners: de 5 beste kapsels voor kort haar
Sluiten