Redactie
Redactie Food & Drinks 22 mrt 2018

Liefhebber van speciaalbier? Check deze 4 Nederlandse lentebieren

Lente! Het seizoen van de bloemetjes en de bijtjes, rokjesdag en prachtige lentebieren. Elk jaar komen de Nederlandse brouwers met nieuwe bieren, maar de klassiekers mogen er nog altijd wezen. De meest bekende is de lentebock, maar er zijn genoeg andere bieren die perfect bij het voorjaar passen. Na een uitgebreide proeverij, hebben we een mooie selectie voor je gemaakt.

Baxbier Rokkenjager (6,5%)

Met de eerste zonnestralen is daar ook rokjesdag… Alsof het afgesproken is, verschijnen vrouwen massaal met ontblote benen. Wat is er nou mooier dan dit natuurfenomeen aanschouwen vanaf een terras met een lekker fruitig lentebiertje? Baxbier Rokkenjager is een fruitig amberkleurig lentebier. De smaak is een mix van bitter en zoet, waarbij het bittertje in de afdronk mooi naar voren komt.

Rokkenjager bier

Lowlander American Pale Ale (4,5%)

Een verfrissend voorjaarsbier bomvol citrus; dat is wat de brouwers van Lowlander Beer voor ogen hadden met hun American Pale Ale. Geïnspireerd op de Nederlandse ontdekkingsreizen naar verre oorden, brouwt Lowlander Beer smaakvolle bieren met kruiden en specerijen. De Pale Ale is gebrouwen met bloedsinaasappelschil voor uitgesproken citrus met een vleugje framboos. Grapefruit voegt de voor Pale Ale zo herkenbare bittere, tropische zoetheid toe. Nóg meer citrus dankzij het exotische sumak voor een uitgebalanceerde, scherpe citrussmaak. De American Pale Ale van Lowlander is mooi in balans gebracht door de mout; een blijvertje voor op het terras!

Lowlander speciaalbier

Een LenteKus of een SpringBock? (7,3% en 6,6%)

Brouwerij Hoop huist onder één dak twee onderscheidende biermerken: Breugem en HOOP Bier. In de brouwerij brouwt een team onder leiding van de zeer ervaren Canadees Pierre Yves Lavoie en Patrick Breugem zelf, alle bieren. In hun ketels staat de voorjaarsbock inmiddels te vergisten! De LenteKus van Breugem is een frisse bock en prettig doordrinkbaar met een zacht aroma. De SpringBock van HOOP is een Lentebock met 5 verschillende Duitse mouten die zorgen voor een citrusachtige frisheid.

Breugem HOOP

Jopen Lentebier (7%)

Traditie en innovatie treffen elkaar bij Jopen. Met uiterste zorg en passie worden hoogwaardige speciaalbieren geproduceerd. En als het voorjaar in aantocht is, is het tijd voor Jopen Lentebier. Een bovengistend blondje met een ruime dosis Amerikaanse hop en een flinke hand korianderzaad. Deze ingrediënten geven het bier een forse fruitige bitterheid. Jopen Lentebier is geen meibok, want die zijn ondergistend en hebben dikwijls een plakkerig mondgevoel. Geniet met Jopen Lentebier van de mooie voorjaarsdagen.

Jopen bier

Dit artikel is geschreven door gastschrijver Joël de Kock. Joël heeft gewerkt in de wereld van whisky, rum en gin en is nu Brand Ambassador voor Lowlander Beer.
.

Reageer op artikel:
Liefhebber van speciaalbier? Check deze 4 Nederlandse lentebieren
Sluiten