Kenneth Luijk
Kenneth Luijk Life 1 nov 2016

De 12 rijksten zouden heel Manhattan kunnen kopen

Money can’t buy hapiness, but it can buy Manhattan. Manhattan staat bekend om zijn wolkenkrabbers, de gigantische avenues en uiteraard het business district Wall Street. Het eiland trekt jaarlijks dan ook veel toeristen aan. Vastgoed in Manhattan is van onschatbare waarde, maar voor de – volgens Forbes – 12 rijkste mensen van de wereld is het een ‘schijntje’. Zij zouden Manhattan onderling kunnen verdelen en zelfs nog wat centjes overhouden.

Voor een aantal mensen op de wereld maakt het helemaal niet uit dat de huizenprijzen in Manhattan blijven stijgen, hun inkomsten kunnen zo’n stijging makkelijk bijhouden. De 12 rijkste mensen van de wereld zouden met hun totaal vermogen van (ongeveer) 578 miljard, alle vastgoed in Manhattan kunnen kopen en nog steeds wat centjes in hun zakken houden.

Bill Gates en Amancio Ortega (Zara/Inditex Groep) kunnen de Upper East Side en het Roosevelt Island voor hun rekening nemen. Gezamenlijk hebben ze een totaal vermogen van 142 miljard dollar. Jeff Bezos (Amazon) en Mark Zuckerberg kunnen met hun 90 miljard de Upper West Side beheren. De rest zal onderverdeeld worden tussen Warren Buffet (Berkshire Hathaway), Carlos Slim (telecom), Larry Ellison (Oracle), Michael Bloomberg (Bloomberg LP), Charles en David Koch (Koch Industries), Liliane Bettencourt (L’Oreal) en Larry Page (Google).

Dit zijn haar favoriete seksstandjes

Het is bizar dat 12 mensen heel Manhattan zouden kunnen kopen. Manhattan is ongeveer 21.5 km lang en 3.7 km breed en is verbonden met de rest van New York door tunnels en bruggen. Het inwonersaantal wordt geschat tussen de 1.6 en de 1.7 miljoen. Het zou een raar gezicht zijn wanneer al deze mensen zich zouden moeten verplaatsen en dat hun plekje zou worden ingenomen door 12 anderen. Maar het is in theorie wel mogelijk. Met geld, echt heel veel geld, kun je een hoop doen.

Reageer op artikel:
De 12 rijksten zouden heel Manhattan kunnen kopen
Sluiten