Redactie
Redactie Films & Series 16 nov 2017

Dit zijn volgens IMDb de 12 tofste (super)helden op Netflix

Aanstaande vrijdag is het zover: Frank Castle en zijn arsenaal aan wapens komen wraak nemen in de nieuwste Marvel serie The Punisher. Frank Castle, die legendarisch wordt gespeeld door Jon Bernthal, is er één in een lange rij aan helden die met keihard geweld gerechtigheid voor elkaar boksen. Wanneer jij als echte fan de serie dit weekend er doorheen bingeracet, klik erna lekker door naar een van deze andere eindbazen: dit zijn [volgens IMDb] de grootste helden op Netflix.

Marvel’s Daredevil (2016) [8.7]

Matt Murdoch (gespeeld door Charlie Cox) raakte als kind door een ongeluk blind, maar weet dankzij versterkte zintuigen als Daredevil te strijden tegen onrechtvaardigheid. In het tweede seizoen van de serie leren we Frank Castle (alias The Punisher) kennen.

Marvel’s Jessica Jones (2015) [8.2]

Gekweld door een traumatisch verleden benut Jessica Jones haar talent als privédetective om haar belager Killgrave te vinden. Deze psychologische thriller, met Krysten Ritter in de hoofdrol, introduceert nieuwe karakters zoals Luke Cage die later ook een eigen Marvel serie kreeg.

Marvel’s Captain America: Civil War (2016) [7.9]

In dit spectaculaire actiespektakel vechten de Avengers tegen de Avengers: het is Iron Man versus Captain America in deze epische strijd. Maar ook vele andere toppers vechten mee, zoals Iron Man, Winter Soldier en Ant-Man.

Gotham (2016) [7.9]

Vanuit het perspectief van politieagent James Gordon, lang voordat hij commissaris werd, leer je in deze origin serie de karakters uit Gotham kennen toen ze opgroeiden. Zoals de jonge Catwoman, The Riddler en The Penguin.

Arrow (2012-2017) [7.8]

Oliver Queen (Stephen Amell) is een rijke playboy die na een ongeluk vijf jaar lang vast zit op een eiland. Wanneer hij weet te ontsnappen, blijkt bij terugkomst zijn stad niet meer dezelfde te zijn. Als superheld Green Arrow verlost hij met zijn speciale pijlen de stad van schurken. Er staan al vijf complete seizoenen op Netflix, van het zesde seizoen komen wekelijks nieuwe afleveringen.

Marvel’s The Defenders (2017) [7.7]

In de serie Marvel’s The Defenders gaan de helden Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist de strijd aan met gemeenschappelijke vijanden wanneer New York wordt bedreigd door een duistere samenzwering.

Marvel’s Doctor Strange (2016) [7.5]

Nadat de chirurg Stephen Strange zijn handen verwondt en niet meer in staat is om te opereren, ontmoet hij een mystieke mentor die hem leert om de meest krachtige magiër op aarde te worden. De film is een groots spektakel en wordt gedragen door Benedict Cumberbatch als Doctor Strange en Tilda Swinton als zijn mentor.

Marvel’s Luke Cage (2016) [7.6]

Luke Cage (gespeeld door Mike Colter) is vanwege allerlei vage experimenten in de gevangenis als bijeffect onmenselijk sterk geworden, met een keiharde huid. Deze onkwetsbare ex-gedetineerde moet vechten om zijn naam te zuiveren en zijn buurt te redden.

The Amazing Spider-man (2012) [7.0]

Nog een superheld met een mysterieus verleden: tiener Peter Parker leert zijn superkrachten en verantwoordelijkheid kennen naarmate hij in de huid kruipt van zijn alter ego Spider-Man. In de gelikte actiescènes en 3D effecten is veel realisme, actie en humor gestopt.

Marvel’s Thor: The Dark World (2013) [7.0]

Chris Hemsworth, alias Thor, alias god van de donder, laat van zich horen wanneer hij de negen rijken probeert te behoeden voor de mysterieuze schurk Malekith, die het heelal wil verduisteren. Zoals altijd bij Marvel films, wordt er ook in Thor: The Dark World verwezen naar andere films, in dit geval Guardians of the Galaxy en The Avengers.

DC Legends of Tomorrow (2016-2017) [7.0]

De mysterieuze tijdmeester van de toekomst brengt een onwaarschijnlijk team van superhelden en misdadigers samen, om de wereld te redden van een krachtig kwaad. Deze DC serie zit vol met bekenden uit het Arrow en Flash universum. Op Netflix staan 2 seizoenen van Legends of Tomorrow en er komen wekelijks nieuwe afleveringen van het 3e seizoen bij.

Marvel’s Iron Fist (2017) [6.9]

Danny Rand (gespeeld door Finn Jones) keert terug nadat al vijftien jaar werd gedacht dat hij dood was. Omdat hij al die jaren tussen de Tibetaanse monniken heeft geleefd, is hij –  natuurlijk – een kung-fu expert geworden met speciale krachten in zijn vuist. De actieserie bezit vele gewelddadige scènes met bovennatuurlijke poespas. Het eerste seizoen van de ijzeren vuist vind je op Netflix, het tweede seizoen wordt in 2019 verwacht.

Reageer op artikel:
Dit zijn volgens IMDb de 12 tofste (super)helden op Netflix
Sluiten