David Lynch deelt gratis horrorfilm van 1 minuut

David Lynch heeft een gratis horrorfilm van 1 minuut gedeeld op YouTube. THE 3Rs heet de film en je doet er goed aan om je even te verdiepen in de regisseur voordat je film kijkt. Scrol naar beneden als je die geniale gekte wil overslaan.

Grote kans dat je David Lynch kent van de horrorserie Twin Peaks, waarvan de eerste twee seizoenen begin jaren 90 uitkwamen en het derde seizoen in 2017. Maar de Amerikaanse regisseur is vooral bekend vanwege zijn surrealistische cinema.

Van Eraserhead tot Inland Empire

Dat surrealistische sausje van David Lynch werd direct duidelijk tijdens zijn debuut. Eraserhead (1970) is een angstaanjagende zwart-witfilm over de onschuldige Henry, die een meisje zwanger maakt en van haar ouders met haar moet trouwen. In deze film krijgt zijn vrouw genoeg van hem en laat ze hem achter met hun monsterlijke baby. Tussen baby en vader ontstaat een opmerkelijke band, vooral omdat Henry niet goed weet wat hij met het glibberige kind aan moet.

Was Eraserhead al choquerend, dan was Blue Velvet (1986) dat helemaal. De film heeft de status van cultfilm verworven en verdeelt kijkers in twee kampen: voor de een is de film een meesterwerk en een bevestiging van zijn buitengewone talent, voor de ander is het een schandalig vertoon van masochisme en verkrachting. Andere bekende films van David Lynch zijn Inland Empire (2006), Lost Highway (1997) en The Elephant Man (1980).

THE 3Rs: een horrorfilm van 1 minuut

De korte horrorfilm THE 3Rs is precies wat je verwacht en hoopt. De bizarre geest van David Lynch heeft op volle toeren gedraaid voor de verfilming van een, naar eigen zeggen, monochrome nachtmerrie.

David Lynch Theater op YouTube

THE 3Rs is niet de eerste gratis content die de regisseur de heeft gedeeld tijdens de afgelopen maanden. Sinds de coronacrisis en lockdown is hij actiever dan ooit op YouTube. Zo deelt hij dagelijks een weerbericht en met regelmaat een shortfilm. Volg zijn meesterlijke account hier.

Check ook: Ennio Morricone overleden: de staat van dienst van een filmicoon

Reageer op artikel:
David Lynch deelt gratis horrorfilm van 1 minuut
Sluiten