Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 24 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

David Attenborough gaat viral met Netflix-docu én Instagram-account

Er komt een nieuwe documentaire van David Attenborough op Netflix. Voor de gelegenheid is de 94-jarige Brit ook maar eens begonnen met Instagram en hij gaat direct viral.

Een natuurdocumentaire is eigenlijk niet compleet zonder de helende stem van David Attenborough. Our Planet, Planet Earth, Life, Frozen Planet; hij was er allemaal bij betrokken. Zijn nieuwe documentaire gaat niet alleen over natuur, maar ook over de bioloog zelf.

David Attenborough: A Life On Our Planet

In de nieuwe Netflix-documentaire David Attenborough: A Life On Our Planet vertelt de programmamaker en bioloog over zijn eigen leven en de evolutionaire geschiedenis van het leven op aarde. Hij betreurt het verlies van de natuur, maar geeft ook een hoopgevende toekomstvisie.

“Met zijn behoeften heeft de mens de aarde overgenomen. We hebben met zijn allen de wereld verwoest, als ik zo eerlijk mag zijn”, spreekt David Attenborough in A Life On Our Planet. Ook komt hij met oplossingen. Het stoppen met ontbossing, een mondiaal plan voor duurzame landbouw en een grotere biodiversiteit zijn slechts een paar voorbeelden.

Viral op Instagram

David Attenborough mag dan 94 jaar oud zijn, het is voor hem nooit te laat om met iets nieuws te beginnen. Zo heeft hij vandaag voor het eerst een Instagram-account aangemaakt. Zijn eerste video is binnen een paar uren meer dan een miljoen keer is geliket. Het aantal volgers gaat ook al richting de miljoen. Daar zal menig influencer jaloers op zijn.

In zijn eerste Instagram-video spreekt de bioloog een voor hem nieuw publiek toe. Net als zijn nieuwe documentaire voelt de boodschap als een laatste waarschuwing. David Attenborough: A Life On Our Planet is vanaf 4 oktober te zien op Netflix.

De beste natuurdocumentaires op Netflix

Met of zonder David Attenborough, Netflix staat vol natuurdocumentaires die de wonderen en gevaren op deze wereld uitlichten. Bekijk deze top 7 die Manners Magazine eerder samenstelde.

🎬 Check ook: Vluchtelingen-docu Human Flow gratis op Cinetree en niet zonder redenen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
David Attenborough gaat viral met Netflix-docu én Instagram-account
Sluiten