Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Life 17/09/2020

Dave Grohl verliest van 10-jarig drummeisje en schrijft nummer voor haar

Ook Dave Grohl zit door de pandemie gewoon thuis. De Nirvana-drummer en frontman van Foo Fighters hoeft zich echter allerminst te vervelen. Grohl is namelijk al enkele weken in een gevecht verwikkeld.

Niet op een vervelende manier, in tegendeel. Hij strijdt namelijk op de meest lieve wijze tegen Nandi Bushell, een 10-jarige drummer. Tegenover haar ruim 170.000 abonnees op YouTube covert ze populaire nummers op haar drumstel.

Dave Grohl vs. Nandi Bushell

Met succes: het talent spat ervan af. Dat hebben niet alleen haar abonnees door: Roland en Fender, twee grote muziekmerken, hebben al een deal gesloten met het meisje.

Een paar weken geleden ging ze nog een stap verder. Na haar cover van het nog altijd heerlijk Foo Fighters-nummer Everlong besloot ze alleskunner Dave Grohl uit te nodigen voor een drumbattle. Ja, de drummer, gitarist, zanger, liedjesschrijver en frontman van de Foo Fighters, maar tevens ook drummer voor Them Crooked Vultures en Nirvana.

Uiteindelijk bereikte de video Grohl zelf, waarna de 51-jarige Amerikaan de uitdaging besloot de uitdaging te accepteren. Hij kroop zelf achter het drumstel van zijn dochter en drumde feilloos het nummer Dead End Friends van Them Crooked Vultures. Geen makkie, maar toch kreeg de 10-jarige Nandi het voor elkaar om het nummer beaat voor beat na te spelen.

Beloning: een eigen nummer

Zoals je in de onderstaande video kunt zien, moest Dave Grohl vervolgens wel erkennen dat ze de battle heeft gewonnen. Zijn beloning? Een ter plekke verzonnen nummer voor het meisje, genaamd Nandi’s The Queen. Met gitaar, drums en zang van Grohl zelf, inclusief een gastrol voor zijn eigen kinderen met voor de achtergrondzang.

Nu moet Nandi toch haar meerdere erkennen, want verrassend genoeg is het snel in elkaar geflanste nummer behoorlijk aanstekelijk.

Reageer op artikel:
Dave Grohl verliest van 10-jarig drummeisje en schrijft nummer voor haar
Sluiten