Ultiem verjaardagscadeau: originele Darth Vader masker uit Star Wars te koop

Onlangs schreven we nog over een bijzondere veiling, propvol iconische items uit de filmgeschiedenis. Denk aan de lightsaber van Samuel L. Jackson’s Mace Windu, of de heilige handgranaat uit Monty Python and the Holy Grail. Je hebt echter altijd baas boven baas, zo blijkt nu ook maar weer. Het masker van Darth Vader staat namelijk te koop.

Darth Vader masker staat te koop

Niet een replica of een speciale editie voor fans, maar het daadwerkelijke masker dat gebruikt werd voor het filmen van The Empire Strikes Back. Oftewel, waarmee de ondergewaardeerde acteur David Prowse Luke en zijn vrienden achtervolgde. De film kwam in 1980 uit, bijna veertig jaar geleden.

Je kunt het iconische stukje filmgeschiedenis aanschaffen tijdens een veiling die op 25 en 26 september plaats gaat vinden, genaamd ‘The Icons & Legends of Hollywood’. Naast het masker van Darth Vader kun je ook kleding uit Titanic, de bril van Harry Potter en een beker uit de Indiana Jones films scoren. Zo heb je altijd een leuk verhaal voor bezoek.

Star Wars The Empire Strikes Back
Bron: LucasFilm Bron: LucasFilm

Als je het masker aan wilt schaffen, dan zul je snel een vliegticket moeten kopen. De veiling vindt namelijk in Californië plaats, bij een dealer die gespecialiseerd is in handtekeningen en props uit Hollywood. Ook zul je een flinke spaarrekening aan moeten spreken: de veilingmeesters rekenen erop dat het masker tussen de 250.000 en 500.000 dollar op gaat leveren. Misschien zelfs meer.

Maar ja, dan heb je wel het meest kenmerkende onderdeel van het outfit van de beroemdste Hollywood-schurk ooit! Benieuwd naar de andere iconische items die geveild haan worden? Check dan even deze gids, waarin je de complete collectie kunt bewonderen. Ook als je lekker in Nederland blijft, is het een fascinerend tripje door de rijke geschiedenis die Hollywood kent.

Reageer op artikel:
Ultiem verjaardagscadeau: originele Darth Vader masker uit Star Wars te koop
Sluiten