Peperduur speelgoed: Darksaber-replica uit The Mandalorian onthuld

Disney, koning van de merchandise-machine, is niet gek. De entertainmentgigant beseft maar al te goed dat Star Wars en daarmee The Mandalorian een diehard schare aan volwassen fans heeft. Fans die meer te besteden hebben dan toen ze kind waren. Bijvoorbeeld aan een hyperrealistische Darksaber.

Niet voor niks kun je Baby Yoda’s van honderden euro’s kopen. Of een realistische replica van de helm van Din Djarin. Schitterend spul, en allesbehalve kinderspeelgoed. Nu komt daar nog een bijzonder collector’s item bij dankzij een samenwerking met Hasbro.

Darksaber uit The Mandalorian

Je kunt namelijk het wapen van Moff Gideon aanschaffen: de Darksaber. De bijzondere lightsaber waarmee hij aan het einde van seizoen 1 uit zijn ruimteschip ontsnapte. En wat voor een wapen: wie degene met de Darksaber verslaat en het felbegeerde wapen in handen krijgt, is de rechtmatige leider van de planeet Mandalore.

De Darksaber is een zeer oud en uniek wapen dat gemaakt is door Tarre Vizsla, de eerste Mandalorian die ooit lid is geworden van de Jedi Order. Voor meer lore verwijzen we je door naar Wookieepedia. Voor nu is belangrijk: jij kunt dat mythische wapen uit het Star Wars-universum binnenkort in je huis tentoonstellen.

249,99 dollar

Het stuk speelgoed kost 249,99 dollar, en maakt onderdeel uit van de Force FX-lijn. Een serie aan hyperrealistische replica’s van lightsabers. Hasbro noemt de Darksaber zelfs de meest realistische tot nu toe.

Bewegingssensor

Er zit een bewegingssensor in waardoor het wapen authentieke geluiden uit The Mandalorian laat horen als je ermee beweegt. De blade gaat, net zoals in de serie, geleidelijk aan, in plaats van dat de complete lightsaber in een keer oplicht. Zelfs het gevest licht op.

Het indrukwekkende geheel komt gepaard met een oplaadbare batterij en een stand waarop je de Darksaber kan tentoonstellen. Helaas is er nog geen bewegend beeld van het hebbeding, dus voor een demonstratie zul je nog even geduld moeten hebben. Over Nederlandse verkooppunten is op het moment van schrijven helaas ook nog niks bekend. Ach, dan heb je nog even om te sparen.

Bron: Hasbro

Disney Shop

Reageer op artikel:
Peperduur speelgoed: Darksaber-replica uit The Mandalorian onthuld
Sluiten