Fans van Dark let op! Netflix onthult trailer voor Equinox

Netflix heeft een gloednieuwe trailer onthuld voor Equinox, een van de meest veelbelovende Originals van december.

Het verhaal van Equinox is gebaseerd op Equinox 1985, een beroemde eens podcast. De serie volgt een negenjarig meisje genaamd Astrid.

Equinox

Het is 1999, en de volledige schoolklas van haar zus verdwijnt vanuit het niks. Compleet verdwenen. Niemand is meer terug te vinden. Astrid raakt volledig getraumatiseerd en wordt geteisterd door nachtmerries. Nachtmerries die haar iets lijken te willen vertellen.

Twintig jaar later heeft ze eindelijk het mysterie een plekje kunnen geven. Antwoorden zijn er nog steeds niet, maar ze is gelukkig wel verder gegaan met haar leven. Haar zus en haar klasgenoten zijn nog steeds verdwenen.

Helaas duiken dan toch alsnog weer de nachtmerries op. Om het allemaal nog erger te maken neemt de enige overlevende van het twintig jaar oude drama contact met Astrid op. Na dat contact komt de persoon in kwestie echter alsnog te overlijden.

Op zoek naar antwoorden

Astrid is weer helemaal terug in de hel van twintig jaar geleden, en besluit eindelijk op zoek te gaan naar antwoorden. Verder wilt Netflix (terecht) niks spoilen, want dit is een thriller-mysterie waar je vooral verder blanco in moet gaan.

De hoofdrollen zijn in handen van onder andere Danic Curcic en Hanne Hedelund. Hen kun je kennen van respectievelijk The Bridge en Borgen. Producent Piv Bernth is in ieder geval al razend enthousiast:

“We zijn erg blij dat de podcast Equinox wordt verfilmd tot een televisieserie. Het is een uniek verhaal over het verschil tussen realiteit en verbeelding en de verband tussen vrije wil en het lot van een normaal Deens gezin.”

30 december op Netflix

De eerste trailer zet in ieder geval al een sfeer en setting neer die fans van het Duitse Dark zeker aan zal spreken. Hopelijk pakt Equinox net zo ijzersterk als die Original uit, want dan heeft Netflix op de valreep van 2020 opnieuw een topserie te pakken. Vanaf 30 december kun je de volledige serie streamen.

Equinox Netflix trailer
Poster (Bron: Netflix)
Reageer op artikel:
Fans van Dark let op! Netflix onthult trailer voor Equinox
Sluiten