Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 28 okt 2019

‘Marvel wil de Daredevil van Netflix terugbrengen in solofilm’

Disney Plus is fantastisch nieuws voor fans van superhelden-films en -series. Niet alleen kun je er vrijwel elke Marvel film vinden, maar Disney werkt ook aan nieuwe series met budgetten waar je U tegen zegt. Van het niveau Game of Thrones. Maar waar blijft Daredevil?

Fans willen Daredevil terug

De introductie van die streamingdienst biedt echter niet alleen voordelen voor fans. Door de ambitieuze eigen plannen van Disney besloot het bedrijf de Marvel-series op Netflix te cancelen. Jessica Jones, Luke Cage, The Punisher, Iron Fist en natuurlijk Daredevil: ondanks de succescijfers werden ze stuk voor stuk afgekapt.

Doodzonde, zeker omdat bijvoorbeeld The Punisher en Netflix een verslavende grimmige kant van het MCU toonden die je op het witte doek niet terugziet. Je kunt de series nog steeds op Netflix checken, maar over enkele jaren vervallen de deals en mag Disney zelf weer met zijn Marvel-personages aan de slag.

Maar ja, wie is er nou een betere Punisher dan Jon Bernthal? En wie kan nou beter de epische rol van Wilson Fisk vertolken dan Vincent D’Onofrio? En dat geldt natuurlijk al helemaal voor Charlie Cox als de blinde advocaat die ‘s nachts op pad gaat als de superheld Daredevil.

Daredevil Netflix Disney
Bron: Netflix / Marvel (Afbeelding: Netflix)

Disney heeft plannen

Uiteindelijk zal Disney vast en zeker die personages terugbrengen, maar het zou doodzonde zijn als elke rol gerecast zou worden. Fans kregen een paar weken geleden echter weer hoop toen betrouwbare bronnen wisten te melden dat Marvel plannen heeft om Daredevil terug te brengen, de versie van Charlie Cox. Een nieuwtje dat later van meerdere kanten werd beaamd.

Deze week komt daar nog meer zekerheid bovenop: de doorgaans zeer goed ingelichte insider Daniel RPK weet te melden dat Charlie Cox “zo goed als bevestigd” is. Het lijkt dus niet langer een kwestie te zijn van ‘of’, maar ‘wanneer’. Met een dergelijk aantal bronnen en geluiden is het duidelijk een gevalletje ‘waar rook is, is vuur’.

Maar goed, het zou niet de eerste keer zijn dat Disney zijn plannen voor het MCU alsnog wijzigt. Een insider meldt dat Marvel overweegt om Daredevil een solofilm te geven in Phase 6, dus over een flink aantal jaren. Sterker nog, men wil een aantal belangrijke castleden uit de Netflix-series terugbrengen, waaronder Karen en Bullseye.

Daniel Richtman on Twitter

From what I’m hearing yes. Doesn’t mean it’s a sure thing tho. I really hope they’ll make it work and bring him back ? https://t.co/4mnTMq4xUt

Wat voor sausje?

Tof, maar de grote vraag is wat voor sausje Marvel Studios over de personages gaat gooien. Op dit moment past de grimmige sfeer van de series, met vaak brute actie, niet bepaald in het Marvel Cinematic Universe. Aan de andere kant bewijst Disney met zijn opkomende Marvel films dat het bereid is het roer wat meer om te gooien.

Voor de diehard fans is het in ieder geval prachtig nieuws, in wat voor vorm Daredevil ook naar het witte doek komt. Voorlopig blijft het echter bij voorlopige plannen, en het duurt waarschijnlijk nog jaren voor we de eerste hints en de uiteindelijke introductie van het personage kunnen verwachten. Wordt vervolgd!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Marvel wil de Daredevil van Netflix terugbrengen in solofilm’
Sluiten