Danny Vera op één in de Top 2000 en Twitter is tot op het bot verdeeld

We gaan 2020 niet traditiegetrouw afsluiten met Bohemian Rhapsody, maar met Rollercoaster. Danny Vera is er namelijk in geslaagd om Queen van de hoogste trede te stoten. Vorig jaar was de Nederlandse singer songwriter al de hoogste nieuwe binnenkomer en nu pakt hij het goud in de Top 2000 lijst van NPO Radio 2.

Dit jaar wordt de lijst der lijsten voor de 22ste keer gemaakt. Slechts vier keer eerder stond Queen niet bovenaan. In 2005 werd Bohemian Rhapsody verslagen door Avond van Boudewijn de Groot en vijf jaar later stond Hotel California van de Eagles bovenaan. Dat trucje herhaalde de Amerikaanse rockband in 2014. Dit was een slechte periode voor Queen, want dit was de eerste en enige keer dat ze twee keer op rij niet op één stonden. In 2015 werd er namelijk het meest gestemd op Imagine van John Lennon.

Danny Vera verslaat Queen

Vervolgens stond Bohemian Rhapsody weer vier maal op rij bovenaan, maar aan die reeks komt in 2020 een einde. Danny Vera is met Rollercoaster dit jaar de nummer één in de Top 2000. Hierdoor schuift de gehele top drie van vorig jaar een stukje op. Bohemian Rhapsody, Hotel California en Piano Man zijn nu de nummers twee tot en met vier. Stairway To Heaven maakt net als vorig jaar de top vijf compleet.

Deze verschuivingen maken uiteraard een hoop los. Ieder jaar wordt weer duidelijk dat niet iedereen fan is van Bohemian Rhapsody. De overwinning van Danny Vera bevestigt dat nog maar weer eens. Op Twitter gaat het er namelijk hard aan toe en was de Top 2000 de hele middag trending. Hieronder vind je een kleine greep om duidelijk te maken dat ons land op dit punt behoorlijk verdeeld is.

Is dit het begin van een nieuwe traditie?

Nederland doet waar Nederland goed in is

Is Danny Vera te saai?

Of is alles beter dan Bohemian Rhapsody?

Een toepasselijk afsluiting van 2020

Niet alleen kritiek op Danny Vera en Queen

Je moet niet aan de Top 2000 komen

De Top 2000 is toe aan wat verjonging

Laat dit een wijze les zijn

De Top 2000 is traditie!

De Top 2000

De complete Top 2000 lijst is vanaf 17 december hier te vinden. De eerste uitzending is te horen vanaf 00:00 uur op eerste kerstdag (25 december). Uiteraard zal zoals ieder jaar de nummer één, in dit geval dus Danny Vera met Rollercoaster, vlak voor de jaarwisseling te horen zijn.

Reageer op artikel:
Danny Vera op één in de Top 2000 en Twitter is tot op het bot verdeeld
Sluiten