Alrik de Jong
Alrik de Jong Life 9 okt 2020

Danny Vera raakt tv-kijkend Nederland met eerbetoon overleden BN’ers

De Nederlandse televisiekijker raakt niet uitgepraat over het eerbetoon van Danny Vera tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala. Hij speelde in Carré zijn nummer Roller Coaster en bracht daarmee een ode aan overleden tv-prominenten

Ook het Gouden Televizier-Ring Gala is anders tijdens een pandemie. Geen publiek, geen BN’ers in pak of jurk, geen presenterende Jan Smit. Maar wel Danny Vera. Hij bracht een muzikaal eerbetoon aan de overleden tv-prominenten in 2020 en dat roerde televisiekijkend Nederland tot tranen.

Dany Vera speelt Rolle Coaster voor overleden tv-prominenten

Aart Staartjes, Marc de Hond, Liebeth List, Kees Driehuis, Tineke Verburg, Jules Deelder, Paula Sleyp, Jaap Stobbe, Fred Emmer, Aad van den Heuvel en Jan des Bouvrie lieten het leven in 2020. Allemaal zitten ze diep in het collectieve geheugen gegrift. Als Danny Vera dan ook nog eens Roller Coaster gaat zingen, kun je niets anders dan je emoties de vrije loop laten.

Danny Vera speelde in een nagenoeg leeg Carré het akoestische nummer Roller Coaster, terwijl vrienden, collega’s en familie van de overleden tv-prominenten ballonnen loslieten in de Amstel.

Reacties op Twitter van televisiekijkend Nederland

Kijkers van het Gouden Televizier-Ring Gala reageerden massaal op social media. “Heel mooi bedacht en vormgegeven, dit In Memoriam”, reageert een van de kijkers. “Wat een mooi eerbetoon van Danny Vera”, zegt een ander. Een compilatie van de reacties.

https://twitter.com/Just_in_Kees/status/131428620401206886

Winnaars tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala 2020

Voor het publiek was Danny Vera de grote winnaar van de avond, maar wat betreft de prijzen was dat Tim Hofman. Hij won de Gouden Televizier-Ring met Over Mijn Lijk en mocht twee andere prijzen mee naar huis nemen. Elise Schaap won de Televizier-ster. Bekijk hier het overzicht van alle winnaars.

😂 Check ook: Mannen Veronica Inside in tranen tijdens hilarische nabeschouwing CL

Reageer op artikel:
Danny Vera raakt tv-kijkend Nederland met eerbetoon overleden BN’ers
Sluiten