Na Kevin Spacey verdwijnt ook Danny Masterson uit een Netflix-serie

Waar houdt het op. Het internet was geschokt na de aanklachten omtrent Kevin Spacey, maar nu moet ook Danny Masterson eraan geloven. De acteur uit de That 70’s Show is al uit de Netflix original serie ‘The Ranch’ geschreven. Zelf gaat hij de strijd aan om zijn naam te zuiveren.

Het nieuwtje hing al een tijd in de lucht. Vier vrouwen hadden aangiften tegen hem gedaan van seksueel misbruik. De acteur wordt er van verdacht dat hij de vrouwen heeft verkracht in 2000. Netflix geloofde de deze aanklacht eerst niet, maar heeft vandaag toch besloten om hem uit The Ranch te schrijven. Een van de vrouwen, enkel bekend als ‘victim B’, vertelde aan een leidinggevende bij Netflix dat zij door Danny was misbruikt. Ze nam het vermeende woord ‘verkrachting’ in de mond. De leidinggevende gaf weinig sjoege aan dit verhaal, tot dat ze zei: “I’m just one”. Vrij snel meldden er nog drie andere vrouwen zich bij de streamingdienst.

Innocent until proven guilty

Het nieuws van Mastersons vertrek kwam hard aan bij de fans van de serie. Het tweede seizoen is net klaar en in 2018 gaat de serie verder, zonder Danny dus. Danny zegt zelf dat hij het niet gedaan heeft. In een twitter-bericht laat hij de wereld weten hij niets gedaan heeft. “Ik ben nog nooit in aanraking geweest met justitie en ik heb niets gedaan.” gevolgd door: “Ik kijk er naar uit om mijn naam te zuiveren.”

De Los Angeles Police Department is momenteel aan het onderzoeken of er waarheid in de zaak zit, maar het feit dat Masterson uit de serie is geschreven is geen goed teken. Netflix hanteert een zero-tolerance beleid als het gaat om verkrachtingszaken en aanklachten van seksueel misbruik. Tijd kan alleen maar uitwijzen of Masterson daadwerkelijk schuldig wordt bevonden.

Reageer op artikel:
Na Kevin Spacey verdwijnt ook Danny Masterson uit een Netflix-serie
Sluiten