Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 25 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Danny Devito, dé opvolger van Hugh Jackman als Wolverine

Hugh Jackman kon zich na zeventien jaar als Wolverine eigenlijk geen beter afscheid dan Logan wensen. Een grimmige Marvel film, temidden de verder vrij corny Amerikaanse producties. Precies zoals Wolverine zou moeten zijn.

De volgende Wolverine wordt…

Nu Jackman echt klaar is met het spelen van het geliefde personage, is het tijd voor een opvolger. De kans dat Marvel voor goed afscheid van Wolverine neemt, is immers nihil. Kijk maar naar de comics, waarin de superheld vrijwel om de week dood gaat en weer tot leven wordt gewekt.

In de films zal Marvel wat minder haastig het personage terugbrengen. Maar nu FOX ook eigendom is van Disney, zijn er opeens legio mogelijkheden. Denk aan een X-Men vs. Avengers film, of een team-up tussen Wolverine en Spider-Man. Meer dan tachtig jaar aan comics biedt genoeg bronmateriaal.

Maar ja, de vraag blijft dan wie de Australische acteur op moet gaan volgen. Wie wordt de nieuwe Wolverine in de Marvel Cinematic Universe? Kevin Feige, hoofd van Marvel Studios, hoeft daar wat fans betreft niet lang meer over te tobben. Ze hebben namelijk al een kandidaat gevonden. De enige, echte… Danny. DeVito.

… Danny DeVito

Leve het internet. Een petitie met al meer dan 20,000 handtekeningen vraagt Marvel om DeVito te casten als de beroemde mutant. De Dumbo en It’s Always Sunny in Philadelphia ster heeft nou niet bepaald de bouw van Hugh Jackman, maar anno 2019 doet CGI wonderen. Als de knappe koppen van Marvel complete alien legers uit hun hoge hoed kunnen toveren, dan moet je Danny DeVito ook een sixpack kunnen geven.

De petitie is er duidelijk over: “Hij is de enige man die de troon na Hugh Jackman kan bestijgen. Wij geloven er heilig in dat als Wolverine terug gaat keren in de Marvel Cinematic Universe, dat Danny DeVito de enige is die de klus zou kunnen klaren.”

Na Tim Burtons Batman Returns heeft de acteur al enige ervaring met superheldenfilms. Marvel zal alleen ergens een pruik vandaan moeten halen, maar dat moet wel lukken met een miljoenenbudget. Eerst is het zaak om nog wat extra handtekeningen te verzamelen. Kom op internet, doe je best!

Wist je trouwens dat Marvel al grootse plannen heeft voor na Avengers: Endgame? We leggen je er in dit artikel alles over uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Danny Devito, dé opvolger van Hugh Jackman als Wolverine
Sluiten