Dankzij deze 5 misdaadseries kom je de herfst makkelijk door

Blaadjes op de grond, regen uit de lucht, korte dagen, gure winden. Jup: er is geen reden om géén seriemarathon op touw te zetten. De herfst is traditiegetrouw een periode waarin misdaadseries – samen met de paddenstoelen in het bos – uit de grond schieten. De onderstaande vijf series zijn aanraders. 

Het voordeel van deze onweerstaanbare series is dat je ze on demand kunt kijken, oftewel: maximale Criminal Minds-marathons – waar en wanneer jij maar wil. De nieuwe aflevering van Secrets & Lies om 5.00 in de ochtend starten? Kan gewoon! Half uurtje Castle checken tijdens de treinreis naar huis? Geen probleem.

Secrets & Lies (seizoen 1)

Juliette Lewis in de hoofdrol: alleen dat is al genoeg reden om de serie te kijken. De actrice uit filmklassiekers als Natural Born Killers, The Basketball Diaries en From Dusk till Dawn schittert opnieuw in Secret & Lies als detective Andrea Cornell. De serie behandelt één moord per seizoen, wat het verhaal traag en intens maakt. Een klassieke thriller, zoals we het graag zien.

Castle (seizoen 1 tot en met 8)

Het geesteskind van schrijver Andrew W. Marlowe (bekend van onder andere Air Force One, End of Days en Hollow Man) vertelt het verhaal van bestselling mystery novelist Richard Castle en detective Kate Beckett, die samen een serie ongewone misdaden in New York oplossen. Een vreemd duo dat voor een vreemd doch lekker spanningsveld zorgt. Precies hetgeen je verlangt van een kwalitatieve misdaadserie.

Criminal Minds (seizoen 1 tot en met 12)

Een oude rot in het vak, maar nog altijd geliefd bij een groot publiek. Criminal Minds ging op 22 september 2005 in première en heeft in al die jaren niet ingeboet op succes. Niet vreemd, de insteek is nog altijd briljant; de serie legt de focus op de misdadigers en niet op de misdaad zelf. Een kijkje in het brein van de meeste zieke moordenaars dus.

Criminal Minds: Beyond Borders (seizoen 1)

In de regel geldt dat elke succesvolle serie een spin-off krijgt. Over het succes van Criminal Minds mag geen twijfel bestaan en dus besloot ABC Studios – het Amerikaanse productiebedrijf dat het brein is achter veel succesvolle misdaadseries – dat de serie een ‘broertje’ kreeg in de vorm van Criminal Minds: Beyond Borders.

Zoals de naam al doet vermoeden ligt de focus van dit verhaal buiten de Amerikaanse grenzen, waar een speciale task force van de FBI onderzoek doet naar – je raadt het al – criminelen die van hun “business” een multinational hebben gemaakt. De spin-off ging in mei vorig jaar van start en kent dertien afleveringen. Inmiddels is ook het tweede seizoen uitgezonden.

Quantico (seizoen 1 en 2)

Quantico is gebaseerd op een verhaaltechniek die vrijwel altijd voor veel spanning zorgt: twee tijdlijnen die door elkaar lopen. De prachtige Priyanka Chopra vertolkt de hoofdrol als Alex Parrish, een nieuwbakken FBI-agente die door een vreemde wending de hoofdverdachte wordt van een terroristische aanval op het Grand Central Terminal. Het eerste seizoen werd goed ontvangen door critici en vooral de acteerkunsten van Chopra werden geprezen. Quantico is een typische serie die je gekluisterd houdt op de bank.

Alle series in dit artikel zijn geproduceerd door ABC Studios en kun je makkelijk on demand bekijken via Movies en Series XL bij Ziggo, Videoland en het Pluspakket van KPN. Grote kans dat de series dus al bij je abonnement zitten!

In samenwerking met ABC on Demand

Reageer op artikel:
Dankzij deze 5 misdaadseries kom je de herfst makkelijk door
Sluiten