Keert Daniel Radcliffe terug als Harry Potter? Acteur doet boekje open

Waar Warner Bros. met de Fantastic Beasts films het succes van Harry Potter voort probeerde te zetten, pakte het in de praktijk helaas anders uit.

De tweede Fantastic Beasts film deed het een stuk slechter dan de studio hoopte. Daardoor duurde het ook even voor er een releasedatum werd aangekondigd voor de derde.

Een nieuwe Harry Potter?

Blijkbaar is niet alles wat J.K. Rowling aanraakt direct goud. Precies de ontdekking waar Disney ook tegenop liep met Solo: A Star Wars Story. Fans gaan niet blind naar alles waar Star Wars of Harry Potter voor staat.

De oplossing? Als je geruchten moet geloven is Warner Bros. een vervolg voor de originele Harry Potter films aan het plannen. Met een oudere Harry Potter, Ron, Hermione en… de dochter van Voldemort?

Over die vermeende plannen kun je hier meer lezen, inclusief de verhaallijn die ze achter de schermen in petto hebben.

Wil Daniel Radcliffe nog?

Dat blijft voorlopig nog even een gerucht, maar de kans is dus aanwezig dat we binnenkort weer Harry Potter op het witte doek gaat zien. De grote vraag is dan: heeft Daniel Radcliffe daar trek in?

Ter promotie van zijn nieuwe films Escape from Pretoria en het knotsgekke Guns Akimbo deed hij de afgelopen weken de ronde langs alle grote entertainmentpublicaties.

Het was dan ook slechts een kwestie van tijd voordat iemand hem de vraag der vragen zou stellen: wil Radcliffe nog wel Harry Potter spelen? Variety durfde het aan, en het antwoord is duidelijk:

“Ik denk het niet. Ik zeg niet graag nee tegen dingen, maar het is niet iets waar ik haastig ja op zou zeggen. Ik heb het gevoel dat die films zijn doorgegaan en dat ze het prima doen zonder ons. Ik vind het prima om dat zo te houden,” aldus Radcliffe.

Nieuwe dingen proberen

Die deur is dus nog niet volledig gesloten, maar Daniel Radcliffe benadrukt dat hij liever vooruit kijkt en nieuwe dingen probeert.

Als je zijn IMDb-pagina bekijkt, dan zie je dat hem dat ook goed is gelukt. De Britse acteur pakt de meest vreemde en uitdagende rollen aan, in plaats van lui zijn positie uit te melken. Het opnieuw verbinden aan een grote franchise zou ervoor zorgen dat hij een stuk minder flexibel is:

“Ik hou van hoe mijn leven nu eruit ziet. Ik zeg niet dat ik nooit meer terug zal gaan naar een franchise, maar ik hou van de flexibiliteit die ik nu heb met mijn carrière. En ik wil niet in een situatie komen waarin ik jaren lang vast zit aan een serie,” aldus de acteur.

Wie weet kunnen de studiobazen van Warner Bros. Radcliffe overtuigen met een flinke zak geld, of de kans om naast Harry Potter voor hen een indiefilm te produceren. Het zou niet de eerste keer zijn dat een acteur op die manier teruggelokt wordt.

Variety

Reageer op artikel:
Keert Daniel Radcliffe terug als Harry Potter? Acteur doet boekje open
Sluiten