Daniel Craig bevestigt definitief afscheid als James Bond

We hebben het al maanden over de laatste keer dat Daniel Craig James Bond speelt, in de nieuwe film No Time To Die. Met zijn 14 jaar als de geheim agent vestigt de Britse acteur een record. Je zou echter bijna vergeten dat hij tot nu nog nooit daadwerkelijk heeft bevestigd dat het zijn laatste keer zou zijn.

Daniel Craig stopt als James Bond

Er waren enkel hints, en indirecte opmerkingen. Vlak voor Spectre dachten we immers ook dat Craig zou stoppen. Onlangs gaf de acteur een dronken speech, om te vieren dat het filmen voor No Time To Die afgerond was. Ook toen leek hij ernaar te hinten dat er een nieuwe James Bond zal moeten komen.

Gelukkig heeft een Duitse site genaamd Express eindelijk de vraag der vragen gesteld: is Daniel Craig klaar met James Bond? De acteur laat er weinig gras over groeien met zijn antwoord, waarmee we het eindelijk zeker weten: Daniel Craig neemt afscheid van de iconische rol.

Op de vraag of het Bond-hoofdstuk gesloten is voor hem, antwoordde de acteur het volgende: “Ja! In de toekomst zal iemand anders het moeten doen.” Terugkeren als regisseur in de franchise is ook geen optie voor Craig: “Alsjeblieft niet zeg! Ik wil thuis komen, eten en naar bed kunnen gaan. As regisseur ben je ’s avonds nog steeds aan het bellen met producten, schrijvers en weet ik veel wie allemaal. En dan moet je na twee uur slaap weer de set op. Nee bedankt!”

De toekomst

De interviewer vroeg hem vervolgens wat er na James Bond op zijn wensenlijstje staat, maar die heeft de acteur blijkbaar niet: “Die heb ik niet. Ik bevind me in de bevoorrechte situatie dat ik veel scripts ontvang en veel verschillende rollen aangeboden krijg. Mijn enige plan is om met goede en interessante mensen te werken.”

Duidelijke taal dus. Dit keer lijkt het er sterk op dat zelfs een flinke zak geld niet Daniel Craig van gedachten zal doen veranderen. De grote vraag is voor nu wie hem op zal volgen. Lashana Lynch wordt de nieuwe 007 in No Time To Die, maar dat is iets anders dan de nieuwe James Bond zijn. Sterker nog, producente Barbara Broccoli heeft al meermaals duidelijk gemaakt dat ze een man wil casten. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

🚨Check in de tussentijd ons lijstje met de beste James Bond-acteurs ooit. Ben jij het eens met de top 3?

Express

Reageer op artikel:
Daniel Craig bevestigt definitief afscheid als James Bond
Sluiten