Redactie
Redactie Life 4 jan 2019

Dana White: ‘Rematch tussen McGregor en Khabib gaat gebeuren’

Het was vooraf het meest besproken UFC-gevecht in de geschiedenis van de organisatie, en man: de hype was terecht. Het hoofd van blaaskaak (en voormalig UFC-kampioen in twee gewichtsklassen) Conor McGregor werd tot appelmoes geslagen door de onverslagen Rus Khabib Nurmagomedov. De pot eindigde met een armklem op de kaak van de Ier, waarna hij moest aftikken. Direct na het gevecht (en het gevecht na het gevecht) vroeg McGregor al om een rematch. Volgens UFC-opperbaas Dana White is de kans vrij groot dat die rematch in 2019 plaatsvindt.

Dit liet hij weten tegenover TMZ Sports. Wel zitten er aardig wat addertjes onder het gras. Addertjes die nauwelijks aandacht krijgen in dit korte gesprek, maar wel degelijk bepalend zijn. Allereerst de schorsing van beide vechters door de Nevada State Athletic Commission (NSAC): het duo besloot de vuistuitwisseling na het gevecht voort te zetten, waarna de twee werden geschorst – de beelden staan vast nog scherp op je netvlies. Wanneer die schorsing afloopt, is nog niet bekend.

Khabib vs Conor – The Fight & The Aftermath

Due to a holiday it took some time posting this but just WOW what a show, what a fight and seeing it at first I thought it would be a discrace for the sport. No one was talking about the fight yet only the aftermath.

Tony Ferguson heeft recht op titelgevecht tegen Khabib

Zoals White in de onderstaande video heel kort noemt, staat UFC-vechter Tony Ferguson een rematch ook ‘in de weg’. Dit omdat de voormalige lichtgewicht interimkampioen recht heeft op het titelgevecht tegen Khabib. Hij is zowel de nummer #1 in de lichtgewicht-ranking van UFC, alsmede gepasseerd voor het titelgevecht nadat hij geblesseerd raakte en zijn interimtitel werd afgenomen. Een actie die overladen werd met kritiek.

Ook heeft Ferguson tijdens UFC 229, in de wedstrijd voor de titanenstrijd tussen Conor en Khabib, laten zien dat hij een absolute koning is in de sport. De vechtersbaas haalde, ondanks een nèt genezen blessure aan zijn knieschijf, alles uit de kast en versloeg Anthony Pettis met veel spektakel. Wie de UFC-geschiedenis bestudeert, ontdekt eveneens dat het gevecht tussen Ferguson en Khabib al meermaals had moeten plaatsvinden, maar keer op keer werd afgezegd door allerlei redenen.

Een rematch tussen Conor en Khabib is zinloos, maar gewild

Daarbij is een rematch tussen Conor en Khabib redelijk zinloos, gezien er een overduidelijke winnaar was. Khabib was op alle vlakken heer en meester en Conor heeft simpelweg gefaald. Einde verhaal zou je zeggen, op naar de volgende uitdager: Tony Ferguson.

Maar goed, we zijn niet op ons achterhoofd gevallen. Een rematch tussen de Ier en de Rus zal opnieuw een groot spektakel opleveren en heel veel centjes in de la van UFC (en het duo zelf) brengen. Als Dana White iets heeft laten zien in het verleden, dan is het wel zien honger voor dollars en lak aan de (morele) regels. De fans staan al te springen en ook jij hebt waarschijnlijk op dit artikel geklikt in de hoop dat de matpartij waarheid wordt. Slechts een handje vol fans zal strijden voor Furguson, maar vermoedelijk zullen de dollars bepalen.

Buiten al het bovenstaande om is het natuurlijk wel zaak dat ook Khabib toezegt. Voor hem is er geen noodzaak om een rematch aan te gaan: hij heeft bewezen de sterkste te zijn en kan alleen maar aan gezichtsverlies lijden indien hij de pot verliest. Voor het geld hoeft hij het ook niet te doen, een bokspartij tegen Floyd ‘Money’ Mayweather is immers veel lucratiever.

Reageer op artikel:
Dana White: ‘Rematch tussen McGregor en Khabib gaat gebeuren’
Sluiten