Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Life 24 nov 2017

Dakloze geeft zijn laatste geld uit om een vrouw te helpen en krijgt er bijna 3 ton voor terug

Toen de Amerikaanse Katie McClure zonder brandstof stil kwam te staan met haar auto, had ze het geluk dat ze Johnny Bobbit tegen het lijf liep. De dakloze man kocht namelijk van zijn laatste geld genoeg brandstof voor haar, zodat ze weer even vooruit kon. Als bedankje heeft Katie bijna drie ton voor de beste man opgehaald (en de teller loopt nog door).

Hét bewijs dat er nog lieve mensen op de aardbol rondlopen.Nadat Johnny haar had geholpen, keerde Katie nog een aantal keer terug om hem geld, schone kleren en eten te brengen. Ze besloot het daarna echter grootser aan te pakken, en haar hulp naar een hoger niveau te tillen. Daarom startte ze samen met haar vriend een crowdfundingsactie, in de hoop dat ze genoeg geld zou ophalen voor onderdak voor de man.

Bedankje

Met de actie haalde het stel in no-time een zak geld op. Dit terwijl het doel ‘maar’ tienduizend dollar was. Van het geld kan Johnny voorlopig de huur betalen van een appartement in de stad, en zichzelf van genoeg spullen en eten voorzien. In een filmpje op Twitter bedankt hij alle mensen die hem geld hebben gedoneerd.

Reageer op artikel:
Dakloze geeft zijn laatste geld uit om een vrouw te helpen en krijgt er bijna 3 ton voor terug
Sluiten