Marlon Labrie
Marlon Labrie Reizen 21 jan 2019
Leestijd: 3 minuten

Manners X Dakar Rally 2019: roadtrippen in Peru met de Mini Countryman

De stof wolken zijn opgetrokken, de benzine is uit de lucht en het bivak is verlaten, de Dakar Rally van 2019 zit erop. De legendarische woestijnrally werd dit jaar volledig in Peru gereden en dat betekende zand, zand en nog eens zand. Wij werden door Mini Nederland en haar Mini X-Raid team uitgenodigd om de zwaarste woestijnrally aller tijden van 3 tot 8 januari van dichtbij mee te maken en de Dakar sfeer te proeven. Om het echte Dakar gevoel te krijgen maakte wij een roadtrip van ongeveer 500 kilometer van Lima naar Pisco met de allernieuwste Mini Countryman.

Dakar Rally 2019

Het motto van de Dakar was dit jaar 100% Peru, 100% Dakar! De rally werd volledig in Peru gereden en behoud door de enorme zandduinen zijn echte Dakar imago. Het is dit jaar een loodzware editie geweest met tien etappes die in het teken staan van oneindige zandduinen, zandvlaktes, zee en het fysieke en mentale uithoudingsvermogen van de coureurs.

Mini Countryman 2019

Wij mochten de Peruaanse wegen trotseren met de allernieuwste Mini Countryman. Een stijlvolle bolide met dikke performance, 4 wheel drive voor alle terreinen en heel veel ruimte. De Countryman – een baas op de weg – stuurde scherp en kon pijlsnel zijn. Of je nu in de stad rijdt of de snelweg uitdaagt, de Mini kan het allemaal. Van binnen is de Countryman om van te smullen. De grote Mini heeft comfortabele stoelen, een fijn navigatiesysteem en kraakhelder Harman Kardon geluid. Kortom een geweldige auto die perfect is voor een goede roadtrip! Meer informatie over de Mini Countryman vind je hier.

Roadtrippen Dakar Mini Countryman

Van Lima naar Pisco

Een complete Dakar ervaring is niet compleet zonder een nachtje door te brengen in de bivak. Dit is waar de coureurs overnachten en hun voertuigen oplappen tussen de etappes door. Een essentieel onderdeel van de Dakar waar je kunt zien dat dit meer is dan een race. De Dakar Rally is een unieke strijd met aan de ene kant de coureur en zijn wagen, en aan de andere kan de ongerepte natuur. Om in het bivak te komen mochten we zelf de ruige wegen van Peru trotseren, 250 kilometer roadtrippen door ongerepte natuur en onwijs veel zand. Een unieke ervaring.

Dakar Mini Countryman roadtrip

Kom eerst maar eens Lima uit

Wie op de snelweg naar Pisco wil komen, moet alleen wel eerst uit de miljoenenstad Lima zien te ontsnappen. Een uitdaging op zich, want het is niet alleen de drukte die het moeilijk maakt. We zijn in Nederland wel gewend aan volle wegen, maar hier houden we ons tenminste (meestal) netjes aan de regels. Hoe anders in de urban jungle van het broeierige Lima. De lijnen lijken slechts een suggestie. Als het past, rijden ze gewoon met z’n vijven naast elkaar op een driebaansweg. En zelfs als niet past, proberen ze het toch. We konden dan ook niet wachten op de rust in de woestijn.”

Dakar Mini Countryman roadtrip

Oneindig mooi landschap

Pisco – het decor van de eerste Dakar etappe van 2019 – ligt ongeveer 250 kilometers onder Lima. De route naar Pisco is werkelijk waanzinnig. 230 kilometer over een uitgestrekte snelweg vlak langs de kustlijn van Peru en tussen de enorme zandduinen. Beeld je het even in, een oneindige snelweg, de zee aan je rechterhand en enorme zandduinen aan je linkerhand en door de speakers knallen de deuntjes van AC/DC en Van Halen. Een ultieme roadtrip door het ongerepte landschap van Peru, Dakar op zijn best.

Om de roadtrip nog net wat epischer te maken dan dat ie al was, raasden ook nog eens alle Dakar deelnemers over de Panamericana Sur. Een beter voorproefje op de eerste etappe was niet te wensen.

Dakar Mini Countryman roadtrip

Photo’s by Robin Timmermans, Colourful Rebel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Manners X Dakar Rally 2019: roadtrippen in Peru met de Mini Countryman
Sluiten