Redactie
Redactie Cars 6 mei 2016

D8 GTO-RS, Golf GTI Clubsport S & JCWConvertible

Elke week introduceren fabrikanten wel nieuwe modellen. Het gros laten wij met liefde aan ons voorbij gaan. In deze wekelijkse rubriek vissen wij de krenten uit de pap. Drie keer pk-geweld deze week met de snelste Donkervoort, Golf GTI en MINI Convertible ooit.

Donkervoort D8 GTO-RS

Autonieuws uit Nederland is altijd leuk en een beetje bijzonder. In het geval van de Donkervoort D8 GTO-RS gaat dit nog eens extra op. Vergeet namelijk niet voor wat voor een opschudding de D8 enkele jaren geleden zorgde. Op het lijstje met snelste productiewagens die officieel getest zijn op de Nürburgring, prijkt de Donkervoort D8 RS nog altijd op de 9de plaats. De kleine Nederlandse autobouwer uit de polder staat daarbij boven modellen als de Nissan GT-R, Corvette ZR1, Pagani Zonda F Clubsport en Lamborghini Aventador, om maar enkele wagens te noemen…

Met de D8 GTO-RS is Donkervoort terug. En hoe! Hij gaat bijna 200.000 euro kosten en van de 40 exemplaren zijn er al 21 verkocht, terwijl-ie nog moet verschijnen. Hij is voorzien van een 2.5 liter vijfpitter van Audi, die – zo laat Donkervoort weten – nog verder is verbeterd. Ook is de auto breder gemaakt en oogt-ie nog gemener. Eens kijken of-ie nog harder over het vermaarde circuit kan knallen.

Volkswagen Golf GTI Clubsport S

Volkswagen heeft wat te vieren: de Golf GTI bestaat 40 jaar en dat viert het Duitse merk met de komst van de sterkste Golf GTI-ooit, in gelimiteerde oplage. De Volkswagen Golf GTI Clubsport S levert maar liefst 310 pk, sprint in 5.8 seconden van 0-100 km/u en knalt door tot 260 km/u. Om weer even een rondje Nürburgring erbij te pakken: de GTI Clubsport S klaart ‘m in 7:41.21 en laat daarmee bijvoorbeeld een C63 AMG uit 2011 en een Gallardo Superleggera achter zich. Tevens is het de snelste voorwiel aangedreven auto ooit op dit circuit. Een Golfje! De GTI Clubsport S beschikt over een instelbaar onderstel en diverse voorgeprogrammeerde rijmodi die verder te personaliseren zijn. Hij komt in een oplage van slechts 400 stuks wereldwijd.

MINI John Cooper Works Convertible

Lekker, lekkerder, lekkerst bij MINI: Cooper, Cooper S en John Cooper Works. Draagt een model de toevoeging ‘John Cooper Works’, dan is het MINI’s ultieme sportmodel dat onder handen is genomen door de tuners van John Cooper zelf. In het geval van de Convertible resulteert dit in een open sporter met 231 pk en – zo weten wij uit eigen ervaring – een heerlijk knetterend geluid. Ten opzichte van zijn voorganger heeft-ie 39 pk extra. Met een sprint van 0-100 km/u in 6.6 seconden is-ie 0.3 seconden sneller dan voorheen. Bestel je de automaat, dan klaart-ie het klusje zelfs in 6.5 seconden. De top bedraagt 242 km/u (240 km/u voor de automaat).

Reageer op artikel:
D8 GTO-RS, Golf GTI Clubsport S & JCWConvertible
Sluiten