Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 23 okt 2019
Leestijd: 4 minuten

De 7 beste Disney Plus films die jij nog niet hebt gezien

Disney maakte onlangs duidelijk waarom het de meest geschikte partij is om Netflix een klap uit te delen.  De entertainmentgigant deelde de honderden films die vanaf 12 november op Disney Plus zullen staan.

Een lijst vol verborgen pareltjes. Wij selecteren zeven films die ijzersterk, fascinerend of spectaculair zijn en waarvan de kans zeer klein is dat je ze al hebt gezien.

Heavyweights (1995)

Bij Disney denk je waarschijnlijk meteen aan animatiefilms, maar de entertainmentgigant bracht vooral in de jaren negentig op rap tempo live-action films uit. Waaronder Heavyweights, een comedy die sinds 1995 uitgegroeid is tot een cultfilm met een grote fanbase. Een groep te zware kinderen worden naar een kamp gestuurd om af te vallen. Klein probleempje: de kampleider blijkt geen fitness-expert te zijn, maar een lafhartige schurk. Ondanks de onmiskenbare familievriendelijke Disney-saus is Heavyweigts een verrassend komische film. Tevens zien we twee grote comedy-namen voor ze definitief doorbraken: Judd Apatow schreef de film, en Ben Stiller speelt de fitness-goeroe.

Heavy Weights (1995)- Official Trailer Ben Stiller Movie HD

Subscribe to TRAILERS: http://bit.ly/sxaw6h Subscribe to COMING SOON: http://bit.ly/H2vZUn Subscribe to CLASSIC TRAILERS: http://bit.ly/1u43jDe Like us on FACEBOOK: http://goo.gl/dHs73 Follow us on TWITTER: http://bit.ly/1ghOWmt Heavy Weights (1995) Plump kids are lured into joining a posh fat camp with the promise of quick weight loss and good times, only to find that the facility is a woodland hellhole run by a psycho ex-fitness instructor.

The Reluctant Dragon (1941)

Scroll niet snel langs deze film omdat het de zoveelste schattige animatiefilm lijkt te zijn. The Reluctant Dragon is namelijk heel iets anders. Deze film bestaat namelijk grotendeels uit de schrijver Robert Benchley die Walt Disney Studios verkent in 1940. Het idee is dat Benchley een kinderboek genaamd The Reluctant Dragon wil adapteren als korte animatiefilm, maar dat hij nog het idee aan Walt Disney zelf moet pitchen. Op weg naar zijn pitch verkent hij de gigantische studio met zijn vele afdelingen, tegen de achtergrond van de beroemde stakingen die op dat moment bezig waren. Een intrigerend kijkje in de keuken van Disney in een fascinerend ver verleden.

Frank and Ollie (1995)

Disney maakt niet vaak documentaires, maar als het bedrijf er toch eentje aflevert dan gaan ze vaak over Walt Disney Pictures zelf. Frank and Ollie gaat over Frank Thomas en Ollie Johnston, twee van de negen animators die vanaf het begin tot in de jaren tachtig de animatiefilms van het bedrijf vormden. Moderne regisseurs als Brad Bird zien Frank en Ollie als goden. Ze hebben niet voor niks een cameo aan het einde van The Incredibles. Frank and Ollie vertelt hun verhaal, van de eerste stappen bij Disney tot hun legendarische impact op de wereld van animatie. Maar bovenal is dit een documentaire over een bijzondere vriendschap. Aanrader!

Aliens of the Deep (2005)

IMAX voelt misschien nog heel nieuw en modern aan, maar Disney bracht begin deze eeuw al twee IMAX documentaires uit van James Cameron. Ver voor de overname van Fox en dus Avatar. In Aliens of the Deep gaan we niet naar de ruimte, maar naar de onvoorsyelbaar diepe wateren die de aarde rijk is. Cameron gaat zelf met een groep wetenschappers die bijzondere wereld verkennen. Zelfs zonder groot bioscoopscherm is het een verbluffende reis vol alien-achtige dieren.

Aliens of the Deep

Take a once-in-a-lifetime journey with Academy Award®-winning director James Cameron (Best Director) in ALIENS OF THE DEEP, and make contact with another world. This incredible underwater adventure gives you extraordinary glimpses of unbelievable creatures that live in an alien world in the deepest depths of the sea.

The Greatest Game Ever Played (2005)

Het is niet zo gek dat The Greatest Game Ever Played geen beroemde film is. Het is immers een film over golf, en dan ook nog eens in het begin van de vorige eeuw. De Disney film vertelt het verhaal van Francis Ouimet, de eerste amateur die de U.S. Open won. Het is niet alleen een fantastische sportfilm, ook als je niks met golf hebt, maar de cast is ook zeer interessant. We zien een jonge Shia Lebeouf in de hoofdrol, toen hij nog vooral een Disney Channel ster was. De film is door niemand minder dan Bill Paxton geregisseerd en het script is geschreven door Mark Frost. Frost is onder andere de medebedenker van Twin Peaks.

Waking Sleeping Beauty (2010)

Disney ging in de periode voor de jaren tachtig door een diep dal, zonder grote hits. De Disney Renaissance, zoals de jaren tachtig en negentig bekend staan, bracht daar verandering in. Gigantische successen als The Lion King en The Little Mermaid vormden de basis van het oppermachtige Walt Disney dat we vandaag de dag kennen. Waking Sleeping Beauty is een documentaire over die renaissance. Dat is al reuze interessant, maar wat deze docu zo goed maakt is dat de regisseur Don Hahn ook kritisch durft te zijn. Hij schuwt niet de minder vrolijke kanten van die periode, en weet met behulp van archiefbeelden en sterke interviews een dijk van een documentaire in elkaar te knutselen.

Queen of Katwe (2016)

De nieuwste titel uit dit lijstje is Queen of Katwe, uit 2016. Ondanks de indrukwekkende cast (Lupita Nyong’o en David Oyelowo) is het een film die bijna niemand kent. Dat heeft er wellicht iets mee te maken dat Queen of Katwe over schaken gaat. De film vertelt het waargebeurde verhaal van Phiona Mutsei. Ze is een jong meisje dat in een sloppenwijk in Oeganda woont. Ze gaat niet eens naar school, maar toch besluit ze dat ze schaakkampioen wilt worden. Het is een hartverwarmend en ijzersterk vertolkt verhaal, met een setting die je zelden in films ziet.

Queen of Katwe – Official Trailer

Queen of Katwe is in theaters September 30! Queen of Katwe is the colorful true story of a young girl selling corn on the streets of rural Uganda whose world rapidly changes when she is introduced to the game of chess, and, as a result of the support she receives from her family and community, is instilled with the confidence and determination she needs to pursue her dream of becoming an international chess champion.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
De 7 beste Disney Plus films die jij nog niet hebt gezien
Sluiten