Marlon Labrie
Marlon Labrie | LinkedIn Wheels 23 dec 2018

Custom Works Zon bouwt een brute custom bike met een hele dikke motor

Custom bikes, we kunnen er geen genoeg van krijgen. Om nog maar even te kwijlen van de prachtige tweewielers hebben we vandaag een bijzondere gevonden. Dit beest van en custom bike komt uit de garage van Custom Works Zon rollen en is extreem bijzonder. Vooral de motor die er onder ligt is noemenswaardig.

Custom Works Zon

Custom Works Zon is gevestigd in Japan en werd in 2003 opgericht door Yuichi Yoshizawa en Yoshikazu Ueda en staat bekend om zijn uitzonderlijke creaties. De customizers worden regelmatig uitgenodigd voor bekende shows op het gebied van customizing, zoals de ‘Mama Tried Show’ in Milwaukee, de ‘Hand Built Motorcycle Show’ in Austin en de ‘Brooklyn Invitational’. In de kleine werkplaats staan veel prijzen – een duidelijk bewijs van hun vaardigheden, vakmanschap en onderscheidende stijl.

Samenwerking met BMW Motorrad

Niet gek dat BMW Motorrad (het motormerk van BMW) de samenwerking aan wilde gaan met de Japanse customizers. Niet zomaar voor een standaard project, uiteraard niet. De mannen van BMW gaven Custom Works Zon de uitdaging aan om met hun nieuwe prototype BMW boxtermotor aan de slag te gaan en daaromheen een brute bike te bouwen.

Een brute custom bike

We kunnen wel zeggen dat het een goed gelukt project is. De onderscheidende stijl van de sleutelaars komt duidelijk terug in de klassieke styling, moderne productietechnieken en vakmanschap op het gebied van detail – allemaal geproduceerd volgens de hoogste Japanse kwaliteitsnormen.

Het is een zeer lage motorfiets wat ons doet denken aan de klassieke race motoren uit de jaren ’20 en ’30. De velgen zijn van aluminium en hebben relatief dunne banden. Daarnaast heeft de het chromen bakbeest een custom brandstoftank, stoelunit en sierdelen. De massieve twee cilinder BMW boxermotor maakt het helemaal af!

Meer dikke motoren en gave bolides check je hier!

Reageer op artikel:
Custom Works Zon bouwt een brute custom bike met een hele dikke motor
Sluiten