Pim Jansen
Pim Jansen Life 24 sep 2018

Opnieuw hack op de crypto-markt: Newdex exchange is de sjaak

Met de stijgende populariteit van cryptocoins wordt ook het dievengilde inventiever. Bij de nieuwste poging werd EOS het slachtoffer. De daders wisten EOS token te vervalsen en deze in circulatie te brengen. De schade bleef gelukkig beperkt tot 58.000 dollar.

58.000 dollar schade door crypto-hack

Hackers konden bijna 58.000 dollar aan cryptocurrency stelen van de Newdex-exchange door een kwetsbaarheid in de centrale te misbruiken, aldus een bericht op de website TheNextWeb. De hackers slaagden er in om de Newdex-exchange met nep-EOS-tokens die ze zelf hadden gemaakt te overspoelen. De vervalste tokens werden vervolgens ingezet om ADD-, BLACK- en IQ-tokens van het gecentraliseerde platform te kopen.

Valse EOS tokens

Newdex bevestigde dat een EOS-account 1 miljard valse EOS-tokens heeft uitgebracht. Het EOS-account, oo1122334455, heeft bestellingen geplaatst voor ADD, BLACK en IQ. In totaal zijn er 11.800 nep-EOS-bestellingen gemaakt. De hackers ruilden de tokens vervolgens in voor echte EOS.

Newdex erkent dat de hackers er in zijn geslaagd om maar liefst 4.028 echte EOS-tokens buit te maken. De bewuste tokens vertegenwoordigen een waarde van 20.000 dollar. Deze zijn vervolgens naar Bitfinex verstuurd, waardoor Newdex-gebruikers zijn opgezadeld met een verliespost van ongeveer 58.000 dollar.

EOS-gebruikers waren gewaarschuwd voor Newdex

Enkele dagen voorafgaand aan het incident merkte de EOS-gemeenschap op Reddit op dat Newdex geen echte gedecentraliseerde uitwisseling is (DEX), dit ondanks zijn “misleidende marketing.” De PSA zei dat ze Newdex niet moesten vertrouwen omdat het een smart contract gebruikt en de publicatie niet heeft gepubliceerd op de broncode van de gecentraliseerde server. Wat smart contracts zijn, lees je in dit artikel.

Reageer op artikel:
Opnieuw hack op de crypto-markt: Newdex exchange is de sjaak
Sluiten