Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Sport 30 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Ronaldo gaf om deze reden gehele Juventus selectie een iMac cadeau

Als je bij een speler van Juventus op de koffie gaat, is de kans heel groot dat je in zijn huis een iMac tegenkomt. De gehele selectie kreeg er namelijk eentje cadeau van sterspeler Cristiano Ronaldo. Zo onthulde zijn collega Wojciech Szczesny.

De Poolse doelman onthulde dit tijdens een televisieshow. Hierin vertelde Szczesny over een regel die was ingevoerd door de toenmalige trainer Massimiliano Allegri. De coach eiste dat spelers wanneer zij een rode kaart kregen de gehele selectie moesten trakteren.

Prijzige rode kaart

Gezien de riante salarissen die Juventus betaalt, kwamen de spelers er niet vanaf met een zakje mini Marsjes. Er werd van de spelers wel verwacht dat ze met iets serieus kwamen. Zo kocht Szczesny, toen hij zelf op het matje werd geroepen, koptelefoons voor de gehele selectie. Een flinke investering, maar die viel in het niet bij het presentje dat Cristiano Ronaldo kocht voor zijn collega’s.

De Portugese wereldster bracht na zijn rode kaart tegen Valencia namelijk een bezoekje bij de Apple Store. Niet om AirPods of een Apple Watch voor zijn collega’s te kopen, maar een iMac. Een ruimhartig gebaar, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Ronaldo hield namelijk twee maanden vol dat hij niks verkeerd gedaan had en wilde dus ook niet aan de regel voldoen.

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo was zichtbaar aangeslagen na de rode kaart. (Afbeelding: AFP / Jose Jordan)

Uiteindelijk kon Cristiano Ronaldo de rode kaart verwerken en ging hij toch overstag. Hoeveel spelers uiteindelijk een iMac hebben gekregen, wordt niet onthuld. Maar gemiddeld genomen bestaat de selectie van een Europese topclub uit een man of dertig. Dus met een vanafprijs van bijna €1.280 moest Ronaldo toch ongeveer €40.000 aftikken om zijn collega voetballers allemaal van een iMac te voorzien.

De uitgaven van Cristiano Ronaldo

Een prijzige rode kaart dus. Maar laten we eerlijk zijn, dit soort bedragen zijn voor Ronaldo slechts een fooi. De superster geeft zonder problemen nog veel groter bedragen uit. Zo bezit hij een horloge met een geschatte waarde van twee miljoen euro en kocht hij onlangs een Bugatti van acht miljoen euro. Tja, dan kunnen die paar iMac’s er ook wel vanaf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Ronaldo gaf om deze reden gehele Juventus selectie een iMac cadeau
Sluiten