Pim Jansen
Pim Jansen Gezondheid 30 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Cristiano Ronaldo en Georgina Rodriguez delen work-out voor thuis

De sportscholen zijn nog altijd gesloten, dus zal je thuis moeten trainen. Cristiano Ronaldo (35) en Georgina Rodriguez (26) houden de sfeer erin en laten zien hoe je thuis een work-out doet.

Voor alle duidelijkheid: Georgina Rodriguez is sinds 2016 de vrouw van Cristiano Ronaldo. Samen hebben ze een dochter. De overige kinderen in huis zijn via een draagmoeder ter wereld gekomen. Maar al deze drukte weerhoudt ze er niet van thuis in het Portugese Funchal te trainen en de work-out te delen op Instagram. De focus ligt bij beide op de benen.

De work-out van Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo laat in een serie foto’s en en video’s zien hoe je met een eenvoudige work-out ijzersterke benen kweekt. Dat begint met een stuk fietsen op de hometrainer, met zo veel mogelijk weerstand. Als je geen hometrainer, pak dan je fiets voor een stevig ommetje. Je traint hiermee je kuiten, hamstrings en bovenbenen.

Vervolg de work-out thuis met lunges. Dit kan zoals Cristiano Ronaldo doet met gewichten in beide handen, maar ook met een kettlebell op je borst. Als je minder getraind bent, begin je zonder gewichten. Begin met stationaire lunges en varieer later met lopende lunges, zowel vooruit als achteruit. Hiermee train je jouw hamstrings, quadriceps (dijen), bilspieren en stabiliteit.

Door deze oefeningen regelmatig te doen, kweek je al aardig wat beenspieren. Ga je voor benen van staal, check dan hier de volledige work-out van Cristiano Ronaldo, die je bijna volledig zonder gewichten kunt uitvoeren.

De work-out van Georgina Rodriguez

Dan een work-out voor de vrouwelijke lezer. Georgina Rodriguez legt de focus op haar benen en billen. Het codewoord daarbij is squats, die de vriendin van Cristiano Ronaldo in verschillende varianten uitvoert. Begin met de standaard variant, zonder gewichten. Wissel dit af met jump squats. Je traint hiermee jouw hamstrings, bilspieren, kuiten en quadriceps.

Een goede variant op de standaard squat is de Bulgarian split squat, eventueel met gewichten. Ook met deze oefening kweek je gespierde benen en strakkere billen. Omdat je de oefening op één been uitvoert, werk je ook aan je stabiliteit. Bulgarian split squats zijn bijzonder effectief, maar zorg wel dat je ze op juiste wijze uitvoert. Aan Georgina Rodriguez kun je gerust een voorbeeld nemen.

Het geheim voor strakke benen en billen is een Dynaband (ook wel BBT). Doordat deze elastieken band voor extra weerstand zorgt, zijn squats en andere oefeningen extra effectief. Vooral voor een work-out thuis is deze band een uitkomst, zo liet ook Dolph Lundgren onlangs zien.

Check ook: Trainen als Jason Statham: zijn bizarre 7-daagse routine

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Cristiano Ronaldo en Georgina Rodriguez delen work-out voor thuis
Sluiten