Netflix komt met een bijzondere en unieke serie die écht vernieuwend is

Netflix is vastberaden om te laten zien dat het niet hoeft te voldoen aan de hedendaagse norm voor televisie serie. Logisch: vooruitgang betekent immers innovatie. Dat Netflix er voor kiest om verder te kijken dan haar neus lang is, is dus iets goeds. Iets wat met de gloednieuwe serie Criminal duidelijk wordt. 

Het bedrijf mag de productie starten voor haar nieuwe serie Criminal. Een unieke serie aangezien het zich volledig afspeelt in de verhoorkamer van de politie. Het gaat om het intense mentale conflict tussen de rechercheurs en de verdachten. Het mooie? Het speelt zich nog in meerdere landen af ook, waardoor er meer producenten aan bod gaan komen.

Globalisering als concept bij Netflix

De nieuwe Netflix serie Criminal gaat uniek worden. De serie speelt zich alleen in de verhoorkamer af, wat in eerste instantie een gek concept lijkt. Hoe interessant kan dit nu precies worden? Maar met twaalf afleveringen voor het eerste seizoen en een internationaal tintje, zou het zomaar kunnen verrassen. Zo wordt de serie niet enkel gerund door twee veteranen van het Britse medialandschap (Killing Eve’s George Kay en Endeavor’s Jim Field Smith), maar zullen enkele belangrijke onderdelen van de serie plaatsvinden in Frankrijk, Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Netflix serie Criminal

Bij de productie is Netflix niet over een nacht ijs gegaan en heeft men ervoor gekozen om met geschikte producers en schrijvers samen te werken. Op die manier krijg je per drie afleveringen een aparte nationaliteit. Op die manier is elke aflevering ‘uniek’. Een idee die dat wordt nageleefd door de producenten van elke drie afleveringen, uit het land te laten komen waar de serie zich op dat moment afspeelt. Een bijzondere manier van produceren, maar wel een verdomd slimme.

Goud voor Netflix

Wanneer Criminal uiteindelijk in première gaat is niet bekend. Wat inmiddels wel duidelijk is, is dat ‘Criminal’ anders is dan alle andere Netflix politieseries. Het concept is anders, de opzet is afwijkend en het productieteam wijzigt elke drie afleveringen. Of die benadering op waardering van het publiek kan rekenen is uiteraard nog even afwachten.

Maar dat Netflix met een uniek concept, en daarmee goud, in handen heeft mag duidelijk zijn.

Reageer op artikel:
Netflix komt met een bijzondere en unieke serie die écht vernieuwend is
Sluiten