Redactie
Redactie Media 23 mei 2019

5 dingen die je nog niet wist over de film Creed II (+winactie)

Sylvester Stallone heeft vele iconische rollen gespeeld, maar bovenaan de lijst staat natuurlijk Rocky Balboa. In 2015 keerde hij terug in die rol en pakte meteen een Oscar. Zo’n succes vraagt natuurlijk om een vervolg en die kwam er in 2018. In Creed II volgen we opnieuw Rocky Balboa en zijn door Michael B. Jordan gespeelde pupil. De film is sinds deze maand te verkrijgen op DVD en Blu-ray en daarom kijken we, doormiddel van 5 feitjes, terug op deze top film.

1e fact: Rico Verhoeven in Hollywood?

Onze eigen Rico Verhoeven was een van de twee kandidaten die kans maakte op de rol van de Russische Viktor Drago. Maar helaas, het Engels van Verhoeven is ‘te goed’. De Duits-Roemeense Florian Munteanu had toch iets meer geluk met zijn Slavische accent. Hij kreeg dus ook de rol.

2e fact: ‘Russische tegenstanders”

Net als in Rocky IV, is geen een Russische rol uitgevoerd door Russische acteurs. Dolphy Lundgren (Ivan Drago) is Zweeds, Florian Munteanu (Viktor Drago) is Duits-Romeens en Brigitte Nielsen (Ludmila Drago) is Deense.

3e fact: Nieuwe regisseur

Ryan Coogler, de regisseur van Creed, kon Creed II niet regisseren omdat hij te druk bezig was met het regisseren van Black Panther. Alhoewel de timing voor Coogler niet uitkwam, noemt het nog steeds een zegen dat er een tweede Creed film uitkomt. Ook heeft hij respect voor de regisseur van Creed II, Steven Caple Jr.. ‘An incredible filmmaker’ aldus Coogler.

CREED 2 Trailer 2 (2018)

Trailer 2 for Creed 2 Get Creed here: https://amzn.to/2yS88gR

4e fact: Verwijderde gevechtsscène

Sylvester Stallone plaatste op Instagram een achter de schermen opname van een gevecht tussen Rocky en Ivan Drago. Het gevecht vindt (waarschijnlijk) plaats in de wachtkamer. Maar deze scène is niet in de film te zien. Helaas vertelt de acteur niet waarom de scène is verwijderd.

5e fact: Samenwerken met ex

Brigitte Nielsen heeft de rol van Ivan Drago’s ex vrouw (Ludmilla). In real life is zij de ex vrouw van Sylvester Stallone (Rocky Balboa). Zij waren verloofd tijdens de making-off van Rocky IV, getrouwd na de première en twee jaar later gescheiden. Ondanks dat het gescheiden koppel veel heeft meegemaakt verliep de samenwerking tijdens Creed II uitzonderlijk goed.

Creed II is vanaf 15 mei verkrijgbaar op DVD, Blu-ray en 4K HD Ultra.

Winnen!

Heb je Creed II vorig jaar gemist of wil je ’em in alle rust nog een keer bekijken? Dan hebben we goed nieuws voor je! Wij geven de film namelijk 5x weg op Blu-ray. Het enige wat jij hoeft te doen is een mailtje sturen naar [email protected] met daarin je naam en adres. Succes!

Reageer op artikel:
5 dingen die je nog niet wist over de film Creed II (+winactie)
Sluiten