Nostalgische avonturen beleven met Crash Bandicoot N Sane Trilogy

Volg je de game-industrie niet meer op de voet. Geen nood: daarom is er Gaming Manners. In deze rubriek houden Manners en game-expert Jelle van Es je op de hoogte van zaken die je moet weten. Vandaag: Crash Bandicoot N Sane Trilogy

Crash Bandicoot was ooit een echte gameheld die in hetzelfde rijtje genoemd mocht worden met Sonic en Mario. Het gekke beest maakte twintig jaar geleden zijn debuut op de goede oude grijze PlayStation. Zeker de eerste drie games waren geweldig, waarna de serie (na nog een succesvol kart-avontuur) langzaam maar zeker in de vergetelheid raakte. Maar nu is Crash terug in de Crash Bandicoot N Sane Trilogy.

In deze trilogie, die nu beschikbaar is voor de PlayStation 4, krijg je als speler de eerste drie games uit de serie voorgeschoteld. Games die zoals gezegd twintig jaar geleden al verschenen. Gelukkig heeft de ontwikkelaar er wel voor gezorgd dat de trilogie voorzien is van een nieuw likje verf. Daardoor ziet deze trilogie er heerlijk uit.

Gameplay

Het is echter de ouderwets sterke gameplay die indruk maakt. Wie Crash Bandicoot N Sane Trilogy speelt, en dat raden we echt aan, zal merken dat we als gamers verwend zijn geraakt. De Crash Bandictoot-games zijn echt moeilijk. Oké, de eerste paar levels van elk deel zal je wel doorkomen, maar daarna krijg je zoveel obstakels voorgeschoteld, dat het einde bereiken van een level een heuse prestatie is. Het helpt gelukkig wel dat doodgaan ook voor een lach zorgt. De game zit namelijk vol met unieke sterfanimaties en die zorgen er voor dat de frustratie in elk geval voor een gedeelte weg wordt genomen.

Veel content in de Crash Bandicoot N Sane Trilogy

Een ander voordeel van deze trilogie is de hoeveelheid content. In één klap krijg je toegang tot drie games, die per game meer dan twintig levels kennen. Tel je hierbij nog de mogelijkheid op om levels opnieuw te spelen in een Time Trial-modus of omdat je bepaalde geheime routes nog wil ontdekken, dan heb je een game die jou tientallen uren kan vermaken. Dat komt mede door de diversiteit in levels, op het gebied van aankleding en inhoud. Je hebt delen waarbij je achterna wordt gezeten door een rollend rotsblok, momenten waarop je diep in de zee zwemt, en levels waarin je rond racet.

Het is een totaalpakket van uitdaging, diepgang en variatie. Het is enerzijds fantastisch vanwege de nostalgie, maar anderzijds is het ook een game die dusdanig is opgepoetst dat nieuwkomers er met volle teugen van kunnen genieten. Een game die perfect in je collectie past.

Reageer op artikel:
Nostalgische avonturen beleven met Crash Bandicoot N Sane Trilogy
Sluiten