Pim Jansen
Pim Jansen Stuff 14 jun 2018

Cowboy Electric Bike: niet zomaar een elektrische fiets

Voor de korte afstanden is het gebruik van een elektrische fiets wel zo slim. Minder vervuiling, minstens zo comfortabel en vaak ben je, zeker in de stad, een stuk sneller op de plek van bestemming. Zo’n elektrische fiets hoeft zeker geen saai model te zijn. De Cowboy Electric Bike laat juist zijn dat de e-bike retecool is.

Een e-bike of een racefiets?

De Cowboy Electric Bike is niet wat je verwacht als je de term “elektrische fiets” of “e-bike” hoort. Vaker wel dan niet, hebben elektrische fietsen grote batterijen en semi-motoren die opvallen en afbreuk doen aan de eenvoud van een fiets. De Cowboy Electric Bike heeft daar niets van.

Sterker nog: wanneer je de fiets voor het eerst ziet, vraag je je af of je naar de verkeerde kijkt. De Cowboy lijkt op elke andere racefiets, met uitzondering van de zitbuis die dikker is dan je had verwacht. Maar er is een reden voor die extra dikte. De langwerpige batterij klikt vast in de zitbuis. In plaats van een logge en dikke batterij heeft de Cowboy een lange, dunne batterij. De Cowboy-batterij is 43 x 5 x 5 cm en weegt 1,7 kg. Na 2,5 uur opladen heb je een bereik van ongeveer 50 km.

Ondersteuning als het nodig is

De werking van de motor is ook al even misleidend als het uiterlijk van de e-bike. In feite merk je de werking van de motor pas op het moment dat je de extra krachtbron nodig hebt. De Cowboy Electric Bike maakt gebruik van een innovatieve benadering.

De intelligente snelheids- en koppelsensoren schakelen de motor in op basis van het terrein en de inspanningen die je levert. De ketting is ook een mooi voorbeeld van een functionele upgrade. In plaats van de traditionele, vettig aandoende ketting maakt deze e-bike gebruik van een carbonriem, waardoor er geen olie meer nodig is. De Cowboy Electric Bike is een technologisch wonder van zestien kilo dat klaarstaat om je te converteren naar woon-werkverkeer op de fiets. Ontdek de fiets hier of bekijk hier ons dossier over elektrische fietsen.

Reageer op artikel:
Cowboy Electric Bike: niet zomaar een elektrische fiets
Sluiten