Alrik de Jong
Alrik de Jong Human Interest 9 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Coronavirus-tweet Elon Musk levert massa aan likes en reacties op

Elon Musk heeft zich op Twitter geuit over het coronavirus en dat heeft nogal wat stof doen opwaaien. We zijn inmiddels bijna 2 miljoen likes verder en de reacties blijven zich opstapelen.

De ene persoon is in paniek over het coronavirus, de ander blijft rustig. Hetzelfde geldt voor landen. En voor bedrijven. En voor CEO’s. De baas van Tesla, Elon Musk, vindt het allemaal maar domme paniek. Vind jij dat ook? Laat het weten in de poll onderaan deze pagina.

Elon Musk en zijn tweet over het coronavirus

The coronavirus panic is dumb“, schreef Elon Musk vlak voor het weekend op Twitter. De Tesla-baas heeft wel vaker korte en krachtige teksten, maar zoveel likes en reacties als nu is zelfs de miljardair niet gewend. Met de paniek refereert hij naar grote afgelaste evenementen, zoals South By Southwest (SXSW), en de kelderende aandelenbeurzen.

Reacties op Twitter

Het is de perfecte stelling gebleken rond het coronavirus, dat eigenlijk COVID-19 heet. De inhoud van de in totaal bijna 40 duizend reacties schieten alle kanten op. De een beaamt zijn stelling en komt met ontnuchterende feiten over andere virussen, de ander gelooft in complotten. En dan heb je nog de groep die Elon Musk al tijden niet meer serieus neemt op Twitter en de Tesla-baas confronteert met oudere tweets van hem. Een kleine greep uit de grote doos met reacties. Lees hier meer.

Wat vind jij van de paniek?

We zijn benieuwd wat jij vindt van de al dan niet aanwezige paniek en massahysterie rond het cornonavirus. Daarbij leggen we je dezelfde stelling voor als Elon Musk deed op Twitter. Discussieer verder onder de betreffende Facebook-post.

De situatie in Nederland

Op het moment van schrijven (9 maart 2020, 17.59 uur) staat het aantal besmettingen op aantal besmettingen op 321. Van 90 patiënten met het coronavirus wordt nog onderzoek gedaan naar de bron. Op deze kaart kun je de besmettingen bijhouden.

Check ook: Elon Musk op z’n best: lees zijn briljante handboek voor Tesla werknemers

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Coronavirus-tweet Elon Musk levert massa aan likes en reacties op
Sluiten