Coronavirus levert slechtste bioscoopweekend in decennia op

Je hebt het ongetwijfeld meegekregen: ook alle Nederlandse bioscopen worden tot 6 april gesloten, als maatregel tegen het Coronavirus. Afgelopen week zagen we al verschillende blockbusters uitgesteld worden, waaronder Mulan en de nieuwe Fast and Furious.

De reden? Niemand gaat of durft ├╝berhaupt nog naar de bioscoop te gaan. Het kijken van een bioscoopfilm behoort dan gevoelsmatig toch tot het onnodig doorbreken van je thuisisolatie. Dat zie je nu al terug in de bioscoopcijfers.

Slechtste bioscoopweekend in decennia

Afgelopen weekend was in Amerika namelijk het slechtste bioscoopweekend in 20 jaar (!). De nieuwste Pixar-film Onward wist als enige film de grens van 10 miljoen dollar aan omzet te doorbreken. Voor een animatiefilm van die studio is dat echter alsnog een domper.

Zeker als je je bedenkt dat Pixar niet elke paar maanden een film uitbrengt, is de timing van Onward zeer ongelukkig. In totaal werd er afgelopen weekend 55 miljoen dollar verdiend in de Amerikaanse bioscopen. Zelfs het eerste weekend na 9/11 werd er met 66.4 miljoen dollar meer omzet gedraaid.

Sterker nog, het vorige dieptepunt, in september van 2000, kwam als je met inflatie rekening houdt eigenlijk nog 30 miljoen dollar hoger uit. Dan vinden we pas 22 jaar geleden een belabberder weekend dan de afgelopen paar dagen.

De komende weken zullen er niet beter op worden, nu steeds meer landen hun bioscopen sluiten. Dan valt er weinig meer te vergelijken, want de teller komt dan simpelweg op nul te staan.

Best scorende films

Dit waren de best scorende films van afgelopen weekend in de Amerikaanse bioscopen:

  1. Onward – 10.5 miljoen dollar
  2. I Still Believe – 9.5 miljoen dollar
  3. Bloodshot – 9.3 miljoen dollar
  4. The Invisible Man – 6 miljoen dollar
  5. The Hunt – 5.8 miljoen dollar

Ach, gelukkig hebben we Netflix nog. Check op onze speciale streaming-pagina talloze aanraders waarmee je de tijd in huis wel door komt, inclusief een lijstje met keiharde Zuid-Koreaanse actiefilms die je na Parasite gezien moet hebben.

BOM

Reageer op artikel:
Coronavirus levert slechtste bioscoopweekend in decennia op
Sluiten