Tessa Ham
Tessa Ham Geld & Carrière 14 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Video laat zien waarom we moeten thuiswerken vanwege corona

Als jij je werk thuis kunt uitvoeren, is de kans groot dat je donderdagmiddag na de persconferentie van premier Rutte naar huis bent gestuurd. Het coronavirus COVID-19 heeft zich razendsnel over de wereld verspreid en ook in Nederland zijn nu al bijna 1.000 besmettingen vastgesteld. Om corona in te dammen, is de boodschap van Rutte dan ook: zo veel mogelijk thuiswerken.

Nu we onderstaande video van Science Insider zien, snappen we waarom. Met een animatie wordt perfect uitgelegd hoe makkelijk het is voor griep om zich te verspreiden.

Verschillen gewone griep en coranavirus

Goed om in je achterhoofd te houden is dat deze video over de normale griep gaat, en niet over corona. Wetenschappers doen er momenteel alles aan om meer te weten te komen over COVID-19. Nu het eerste onderzoek is gedaan, wordt gedacht dat iemand met het coronavirus meer mensen aansteekt dan iemand met de gewone griep. Ook lijkt COVID-19 dodelijker te zijn.

Meer weten over wat er allemaal bij komt kijken om een pandemie te bestrijden? Netflix-serie Pandemic legt uit

Snel collega’s aansteken

Back to the video: in de animatie die Science Insider maakte, blijkt al hoe besmettelijk de gewone griep is. Zonder dat je het doorhebt. Wist je namelijk al dat je de inhoud van een waterflesje (!) aan slijm in de lucht om je heen verspreid als je niest? En dat de grootste druppels wel twee meter ver kunnen komen?

Watch and learn:

Verplicht thuiswerken

Mocht je het overdreven hebben gevonden dat we zoveel mogelijk moeten thuiswerken van Rutte, dan is dat na deze video wel anders. Bekijk het ook van de positieve kant: er zijn een hoop grote voordelen aan thuiswerken. Helemaal als je normaal gesproken in een kantoortuin werkt. Dat is namelijk – volgens de wetenschap – een nachtmerrie om in te werken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Video laat zien waarom we moeten thuiswerken vanwege corona
Sluiten