Fast & Furious 9 óók al uitgesteld: corona-domino in Hollywood

Net zoals sportevenementen worden uitgesteld wegens het coronavirus, druppelen ook langzaam de eerste grote films binnen die worden uitgesteld. Een corona-domino treft Hollywood. De nieuwste in het rijtje: Fast & Furious 9, ook bekend als F9, komt pas een jaar later in de bioscoop.

Fast & Furious 9 pas in 2021

Het effect van het coronavirus is voelbaar in de filmwereld. James Bond-film No Time to Die en Peter Rabbit 2 waren bijvoorbeeld al verzet. Nu is ook de negende Fast & Furious-film F9 opgeschoven. De film verschijnt in plaats van volgende maand pas volgend jaar, in april 2021. Dat heeft Universal Studios donderdag laten weten aan Amerikaanse media.

Fast & Furious 9-hoofdrolspeler Vin Diesel schrijft op social media dat het geen gemakkelijke beslissing was. “Hoewel we weten dat het teleurstellend is om wat langer te moeten wachten, is de veiligheid van iedereen de belangrijkste reden voor deze beslissing.” Verwacht wordt dat premières van meer grote Hollywood-producties worden verzet wegens corona.

Lege bioscopen: zalen in Nederland treft ook corona-maatregelen

De beslissing om Fast & Furious 9 uit te stellen is genomen omdat bioscopen in Italië, Zuid-Korea en China voorlopig gesloten blijven. De verwachting is dat ook zalen in de Verenigde Staten op korte termijn dichtgaan. En Nederland neemt natuurlijk ook maatregelen. Bioscopen en filmtheaters laten niet meer dan honderd bezoekers per zaal toe. Deze beslissing is genomen op basis van een advies van de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters aan haar leden. De NVBF houdt zich hiermee aan het aangescherpte corona-beleid van het kabinet. Minister Bruno Bruins kondigde donderdag na crisisberaad aan dat alle evenementen waar meer dan honderd personen samenkomen per direct worden verboden.

“Houd ook rekening met de foyer, horecadeel en eventuele andere ruimten: ook daar mogen vanwege corona niet meer dan honderd personen bijeenkomen”, adviseert de NVBF haar leden. Filmhuis Het Ketelhuis in Amsterdam is tot woensdag 18 maart gesloten, meldt het Amsterdamse filmhuis op zijn website.

Corona-domino in Hollywood

Fast & Furious 9 gaat nu op 2 april 2021 in première. We houden je op de hoogte van het domino-effect in Hollywood.

Meer weten over het bestrijden van een pandemie als corona? Check dan de nieuwe Netflix-serie Pandemic: How To Prevent An Outbreak

Reageer op artikel:
Fast & Furious 9 óók al uitgesteld: corona-domino in Hollywood
Sluiten