Alrik de Jong
Alrik de Jong Travel 6 jan 2020

Cool Running(s): naar Jamaica voor de Kingston City Marathon

Vergeet New York of Londen. Jamaica is de place to be voor je nieuwe hardloopuitdaging. Welkom bij de Kingston City Marathon.

Recreatieve hardlopers die op zoek zijn naar een uitdaging in combinatie met een unieke trip, komen snel uit bij de marathon van New York of Londen. Maar wil je écht een unieke ervaring, overweeg dan de Kingston City Marathon in Jamaica.

De Kingston City Run groeit met het jaar

Jamaica link je aan snelle sprinters als Usain Bolt, niet aan het lopen van een marathon. Maar sinds 2013 wordt er toch echt een langeafstandsevenement georganiseerd. Dat begon met een kleine lokale loop, die inmiddels is volgroeid tot een evenement met deelnemers uit landen over de hele wereld. In 2020, op 15 maart om precies te zijn, wordt voor de tweede keer een hele marathon georganiseerd. Andere afstanden zijn de halve marathon, 10 kilometer en 5 kilometer.

kingston city run, marathon, jamaica, travel
Lokale deelnemers van de Kingston City Run in 2019 (Afbeelding: Kingston City Run)

De Kingston City Run begint in de vroege tropische zon en loodst je langs de hoogtepunten van Kingston, de stad van reggaelegende Bob Marley. De opbrengsten van het non-profit evenement gaan naar een organisatie die daklozen in Kingston helpt. De gemeenschapszin ervaar je dan ook van alle kanten, zo schrijven deelnemers op de website van het evenement. Door de hele stad zijn fanzones ingericht en er worden verschillende evenementen georganiseerd met lekker eten en muziek. Inschrijven kan nog, een vliegticket koop je al vanaf ongeveer 630 euro.

Het geheim van Jamaica

Als je dan toch in Jamaica bent, dan combineer je de loop natuurlijk met een trip. Niet voor niets is het eiland een favoriete bestemming van onder anderen Frenkie de Jong en Doutzen Kroes. De redactie van Manners bezocht het eiland in 2019 voor een korte rondreis, zonder een marathon te lopen. De natuur, stranden en stadjes zijn natuurlijk prachtig, maar het absolute hoogtepunt van een trip door Jamaica is toch echt het contact met Jamaicanen. Van de taxichauffeur tot een verkoper van blikjes fris, eigenlijk iedereen is relaxt, positief en humoristisch.

View this post on Instagram

✨ . . . . . #PelicanBar #TreasureBeach #Jamaica #InternationalBikiniDay 📸: @a.h.ii

A post shared by Jheanine✨ (@jihneen) on

Vermijd de megagrote all inclusive resorts, op een paar nachtelijke steegjes in Kingston na de enige plekken waar je niet wil zijn op Jamaica. Plekken die je wel wil bezoeken vind je genoeg op Google, maar als iets niet mag ontbreken tijdens een rondreis, dan is dat het ongerepte Treasure Beach. Deze bestemming is de ultieme plek om je veilig tussen locals te mengen en vind je op 141 kilometer rijden van Kingston. Een geheime tip die je beter niet door kunt vertellen is hier het kleinschalige en kleurrijk ingerichte Jakes Hotel, met een uniek barretje in de zee. Laat je niet tegengouden door de rating van 3,5 sterren. Feit is in ieder geval dat Jamaica een bucket-list-bestemming is die je nergens mee kunt vergelijken.

View this post on Instagram

Located at the corner of the Jakes property, the Driftwood Spa bumps right up against the sea, with open-air treatment rooms that let in the ocean breeze. Ideal spot to relax and rejuvenate. Visit jakeshotel.com and ask about our specials.

A post shared by Jakes Hotel Treasure Beach (@jakestreasurebeach) on

View this post on Instagram

Take a short boat ride from our pier to go hang out at the world’s coolest bar, Floyd’s Pelican Bar. Bring your friends and make some new ones. Thanks for sharing 📷: @jordimila. Visit jakeshotel.com and ask about our specials.

A post shared by Jakes Hotel Treasure Beach (@jakestreasurebeach) on

Check ook: Top 6 nationale parken in Costa Rica, het paradijs voor een korte verre reis

Reageer op artikel:
Cool Running(s): naar Jamaica voor de Kingston City Marathon
Sluiten