Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 1 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Converse eert Japan met Japanse vlag op All Star Hinomaru sneakers

Converse Japan heeft een paar nieuwe sneakers gelanceerd. Met het model All Star Hinomaru Hi wordt de Japanse vlag geëerd.

Converse Japan komt altijd met net even wat originelere modellen dan je gewend bent. Eerder deze maand kondigde de Japanse tak van het schoenenmerk nog de All-Star 100 GORE-TEX Hi aan. Die beige stappers zijn bestand tegen ieder weertype. Bij deze witte sneakers zul je wat beter moeten uitkijken, want die zijn gewoon van het canvas gemaakt dat je gewend bent.

Converse Japan dropt All Star Hinomaru Hi sneakers

De basis voor de Converse All Star Hinomaru Hi sneakers is het model All Star Chuck Taylor. De witte kleur is net iets anders dan je gewend bent, namelijk ‘crisp white’ (een soort gebroken wit). Maar het opvallendst is natuurlijk de rode stip, die op de Japanse vlag voor de zon staat. De rode stip heeft dezelfde grootte als het Converse-logo en siert de buitenste zijkanten van de schoenen.

Converse Japan, Japanse vlag, All Star Hinomaru Hi, sneakers
(Afbeelding: チャックテイラー)

Japanse vlag

Hinomaru is hoe ze de Japanse vlag in Japan noemen en betekent letterlijk zonneschijn. Volgens een legende zou de oorsprong van de vlag teruggaan tot de 13e eeuw, ten tijde van de Mongoolse invasie van Japan. Een boeddhistische priester, Nichiren genaamd, zou de vlag destijds aan de Japanse keizer hebben aangeboden, die tot het einde van de Tweede Wereldoorlog beschouwd werd als een afstammeling van Amaterasu, de godin van de zon. De Hinomaru werd op 27 januari 1870 officieel aangenomen als marinevaandel. Maar het duurde tot 13 augustus 1999 voordat deze vlag officieel de nationale vlag werd. De All Star Hinomaru Hi sneakers zijn nu te koop op de website van Converse Japan voor omgerekend 84 euro.

All Star Hinomaru Hi sneakers
(Afbeelding: チャックテイラー)
All Star Hinomaru Hi sneakers
(Afbeelding: チャックテイラー)
All Star Hinomaru Hi sneakers
(Afbeelding: チャックテイラー)
All Star Hinomaru Hi sneakers
(Afbeelding: チャックテイラー)

Een early adopter zal je hier niet zijn, te weten dat er op dit moment vanuit Japan geen internationale bezorging mogelijk is. Wanneer de Converse All Star Hinomaru Hi sneakers in Europa en de Verenigde Staten uitkomen is niet bekend.

Nike sneakers met korting

Wist je dat Converse een dochteronderneming is van Nike, Inc.? Heel eerlijk: wij niet. Hoe dan ook: check ook deze top 7 Nike sneakers die je nu met korting koopt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Converse eert Japan met Japanse vlag op All Star Hinomaru sneakers
Sluiten