Redactie
Redactie Wheels 26/01/2019

Consument koopt steeds vaker hybride- en elektrische occasions

Twintig procent van de Nederlanders heeft interesse om een hybride- of elektrische auto tweedehands aan te schaffen. Dit blijkt uit het automotive onderzoek dat PanelWizard heeft uitgevoerd in opdracht van Marktplaats onder ruim 1600 autobezitters.

In mei 2018 toonden cijfers van het CBS al aan dat er op 1 januari 2018 bijna zestig procent meer elektrische personenauto’s in Nederland waren dan het jaar daarvoor. Ondanks de interesse in elektrische personenauto’s durft nog niet iedereen het aan om de stap te zetten. De helft van Nederland wacht toch liever tot de technologie iets verder is ontwikkeld, zo blijkt uit het onderzoek van Marktplaats.

Daarnaast vormen de aanschafprijs en de beschikbaarheid van oplaadpunten belangrijke barrières. Paul de Vries, automotive expert Marktplaats: ‘Hybride en elektrische auto’s zijn allang niet meer nieuw en spannend. We zien dat particulieren nu echt overstappen op elektrische occassions om zo hun bijdrage te leveren aan een beter milieu. Er is soms onzekerheid over de duur van de accu’s, maar wanneer daar een goede garantie op zit vormt dit geen belemmering meer om tweedehands elektrisch te rijden.’

Zuinigheid elektrische occasions voornaamste reden tot aanschaf

Voor 31,8 procent van Nederland is een zuinigere auto de belangrijkste motivatie voor de aanschaf van een nieuwe. Per leeftijdscategorie blijken verschillende wensen een rol te spelen. Mensen tot 30 jaar willen naast zuiniger ook luxer en groter rijden. De leeftijdscategorie 50-plus vindt het vooral belangrijk dat de auto niet te groot is en wordt toegestaan binnen milieuzones.

Top 5 meest aangeboden elektrische/hybride merken op Marktplaats in 2018:

1. Toyota
2. Lexus
3. Volvo
4. Honda
5. Volkswagen

Reageer op artikel:
Consument koopt steeds vaker hybride- en elektrische occasions
Sluiten