Conor McGregor vindt nieuwe tegenstander in teruggekeerde UFC-legende

De lightweight divisie is op dit moment de meest interessante gewichtsklasse in de UFC. De onverslaanbare Khabib Nurmagomedov heeft de riem, maar onder hem staan genoeg goede vechters die het op zijn titel gemunt hebben. Tony Ferguson, Dustin Poirier, Justin Gaethje, Edson Barboza, Nate Diaz en natuurlijk Conor McGregor, maar sinds afgelopen weekend is ook een ware UFC legende teruggekeerd binnen deze interessante titelstrijd: Donald Cerrone.

Cowboy stapte na zijn nederlaag in het titelgevecht tegen Rafael dos Anjos eind 2015 over van de lightweight divisie naar de welterweight klasse. Daarin won hij zes van zijn tien gevechten en vond het toen wel weer mooi geweest. Hij wilde weer terug naar de divisie waarin hij zolang een grootheid was. Afgelopen weekend was dat moment eindelijk daar. Tegen Alexander Hernandez moest het gaan gebeuren voor Donald Cerrone en hij wist het waar te maken. In de tweede ronde sloeg de Amerikaan genadeloos hard toe en bewees dat hij op 35-jarige leeftijd nog steeds een bedreiging is voor de top.

UFC on Twitter

? Allow me to reintroduce myself ? Lightweight division, @CowboyCerrone is BACK!! #UFCBrooklyn https://t.co/w8ogcFcdd3

UFC-held keert terug

Donald Cerrone heeft inmiddels 47 MMA gevechten op zijn naam staan, maar zijn ambities zijn er niet minder om geworden. Hij pakte na zijn overwinning dan ook meteen de microfoon om dat duidelijk te maken. “Het voelt goed om terug te zijn op 115lbs en ik wil terug naar de top vijf. Ik wil zelfs Conor McGregor als hij mijn uitdaging accepteert,” aldus Donald ‘Cowboy’ Cerrone.

Als zo’n grote naam je uitdaagt, kun je eigenlijk geen nee zeggen. Dat doet Conor McGregor dan ook niet. Via Twitter spreekt hij zijn waardering uit voor de man uit Colorado en accepteert zijn uitdaging. “For a fight like that Donald, I’ll fight you. Congratulations.” Dit zou een gevecht kunnen zijn die voor beide vechters bepalend kan zijn voor hun carrière. The Notorious heeft wat goed te maken na zijn kansloze nederlaag tegen Khabib en voor Cerrone is dit dé kans om te bewijzen dat hij nog steeds bij de top hoort.

Conor McGregor on Twitter

For a fight like that Donald, I’ll fight you. Congratulations.

Andere opties voor Conor McGregor

Of het gevecht er snel gaat komen is nog maar afwachten. Op 28 januari wordt namelijk bekend gemaakt welke straf McGregor krijgt voor zijn betrokkenheid bij het opstootje na het gevecht tegen Nurmagomedov. Dit zal minimaal een geldboete zijn, maar ook een schorsing hangt hem boven het hoofd. Daarnaast moet ook de UFC meewerken. Dana White heeft al aangegeven dat een rematch tegen Khabib ook tot de opties behoort. We gaan het zien.

Sportbible

Reageer op artikel:
Conor McGregor vindt nieuwe tegenstander in teruggekeerde UFC-legende
Sluiten