Conor McGregor bevestigt UFC comeback en neemt het op tegen rivaal

Toen Conor McGregor eerder dit jaar bekendmaakte dat hij met pensioen ging, geloofden we daar weinig van. Dat blijkt terecht, want de voormalig kampioen keert terug binnen de UFC. De geruchten zongen al een tijdje rond, maar nu heeft The Notorious zelf laten weten dat hij het aanbod accepteert. Begin 2021 staat hij weer in de octagon met tegenover hem Dustin Poirier.

Dit heeft Conor McGregor bekendgemaakt via verschillende social media kanalen. De fans die hem volgen via Instagram kregen het nieuws via een Story en ook op Twitter maakt de Ierse vechter bekend dat hij zijn comeback gaat maken in de UFC. Ook onthult hij de locatie van het gevecht en dat is een serieuze venue.

Conor McGregor maakt UFC comeback

In onderstaande tweet maakt Conor McGregor bekend dat hij de uitdaging aanneemt en dat 23 januari 2021 in de agenda gezet kan worden. Verder laat de Ier weten dat hij als doel heeft om het gevecht plaats te laten vinden in het stadion van de Dallas Cowboys in Texas. Deze heeft een capaciteit van 80.000 man. Dat aantal zal er door de pandemie niet zitten, maar druk wordt het zeker. In Texas is momenteel de regel dat 25% van de maximale capaciteit welkom is.

De aanloop naar dit gevecht is nogal bijzonder te noemen. Conor McGregor en Dustin Poirier waren in eerste instantie namelijk van plan buiten de UFC om af te spreken voor een gevecht. Toen UFC baas Dana White dit hoorde, greep hij direct in. Hij wist beide vechters ervan te overtuigen om het gevecht te laten plaatsvinden binnen de UFC.

Herkansing voor Dustin Poirier

In 2014 stonden beide heren ook al tegenover elkaar in de UFC. De aanloop naar het gevecht was toen veelbelovend. De kemphanen deden er alles aan om de ander op de kast te krijgen. Helaas viel het uiteindelijk gevecht nogal tegen, tenzij je voor Conor McGregor was. De Ier was namelijk al binnen twee minuten klaar met Dustin Poirier.

Nu krijgt Poirier zijn kans op wraak en daar lijkt hij klaar voor. Sinds zijn nederlaag tegen McGregor zes jaar geleden heeft de Amerikaan slechts twee keer verloren, en één daarvan was tegen de ongeslagen kampioen Khabib Nurmagomedov. De andere tien gevechten won hij allemaal en slechts twee keer moest er een jurybeslissing aan te pas komen.

McGregor vs Pacquiao

Dit belooft dus een serieus gevecht te gaan worden. Het is alleen nog maar de vraag of Conor McGregor daarna in de UFC Blijft. De Ier sluit zijn tweet namelijk af met “Then Manny.” Hij bedoelt hiermee de legendarische bokser Manny Pacquiao. Conor McGregor liet eind september namelijk ook weten dat hij het volgend jaar de bokshandschoenen weer wil gaan oppakken.

Reageer op artikel:
Conor McGregor bevestigt UFC comeback en neemt het op tegen rivaal
Sluiten