Pim Jansen
Pim Jansen Life 14 dec 2018

Gaat UFC-vechter Conor McGregor stoppen? Dit adviseert zijn trainer

Conor McGregor, de eerste MMA-vechter ooit met UFC-titels in meerdere gewichtsklassen tegelijkertijd, krijgt het advies van zijn coach om er mee te stoppen. Dat is op zich bijzonder. Nadat McGregor er niet in slaagde om zijn titel in een gevecht met Khabib Nurmagomedov terug te winnen, lijkt het einde van zijn carrière dichterbij te komen. Toch blijft McGregor zelf geloven in zijn eigen mogelijkheden.

McGregor weet niet van ophouden

John Kavanagh, de coach die McGregor al meer dan tien jaar onder zijn hoede heeft, is niet de eerste de beste. Hij kent zijn pupil als geen ander en weet dat het in sommige gevallen belangrijk is om iemand in bescherming te nemen tegen zichzelf. Natuurlijk weet hij dat zijn pupil, in goeden doen, bijna onverslaanbaar is. De realiteit is echter anders. De McGregor van nu is niet de McGregor die met het grootste gemak de meeste partijen wist te winnen en het zelfs opnam tegen Floyd Mayweather.

Mark Twain

In een interview met Independent.ie citeerde coach Kavanagh Mark Twain en legde uit waarom hij optimistisch was in de aanloop naar Conors gevecht met bokskampioen Floyd Mayweather. “De beste zwaardvechter ter wereld hoeft niet bang te zijn voor de op één na beste zwaardvechter ter wereld; nee, de persoon om bang voor te zijn is een onwetende tegenstander die nog nooit een zwaard in zijn hand heeft gehad; hij doet niet wat hij hoort te doen. ”

Het hielp ook, zei hij, dat het McGregor-Mayweather gevecht in zekere zin overeenkwam met het gevecht tussen Rocky Balboa en Apollo Creed: “Totdat hij tegenover een taaie linkshandige vechter stond waar niemand in geloofde. Soms is het ergste wat je in de ring tegen kunt komen, een beginner. Ze doen alles ‘verkeerd’ en het kost je een tijd om te beseffen: ‘Wat was dat in vredesnaam?’ Kijk, het werkt eigenlijk heel simpel. Na twee tot drie rondes gaat het om de ervaring. Maar in de eerste paar rondes kan er gewoon van alles gebeuren. Gewoon te bizar voor woorden.”

Mayweather is nog steeds ongeslagen

Zoals later bleek, werd het record van Mayweather als ongeslagen bokser, verbeterd naar 50-0. Conor en Kavanagh gingen teleurgesteld naar huis. Niet lang daarna was Conor terug en nam het op tegen een formidabele, maar wat meer bekende tegenstander. Ook nu verloor McGregor, zij het tegen een werkelijk briljante tegenstander: Khabib Nurmagomedov. Nu McGregor niet van opgeven wil weten, zou de Ier de ring in moeten stappen zonder zijn coach. Dat beweerd in ieder geval het doorgaans goed geïnformeerde UPROXX.

In het eerder genoemde interview met Independent.ie gaf Kavanagh toe dat McGregor weliswaar graag wilde vechten, maar dat hij daar als coach niet van overtuigd was. “Hij heeft nu een vrouw en twee kinderen en ik wil niet dat hij meer klappen moet incasseren dan strikt noodzakelijk.”

De conditie laat te wensen over

Dat gezegd hebbende, verwees de coach ook naar de fysieke conditie van Conor: “Khabib gaf hem een pak slaag wat McGregor nooit eerder had hoeven te incasseren. En laten we eerlijk zijn, zelfs Superman heeft zijn grenzen aan wat acceptabel is.”

“We waren er allemaal van overtuigd dat hij zou gaan winnen omdat hij in het verleden vaker heeft gewonnen van tegenstanders die een vergelijkbare stijl van vechten hanteren. Khabib was gewoon de betere man in die wedstrijd. Dat is gewoon evident aan de sport, soms win je, soms verlies je.”

Wat betreft de incidenten na de match, McGregor wacht nog steeds op de uitspraak van de NSAC over zijn aandeel in het gevecht met de Khabib-fans. Pas als daar een uitspraak over is gedaan, kan hij worden geboekt voor een ander gevecht.

Rematch met Khabib

Maar zoals de situatie nu is, kunnen mogelijke opties een rematch met de Rus zijn. Een wedstrijd tegen Nate Diaz, iets waar velen al langer op hopen, is ook een mogelijkheid. Naast deze twee opties vertelde de coach van Conor aan Independent.ie dat zijn pupil hem eerst moet overtuigen dat het slim is om opnieuw de ring in te stappen. In de woorden van Kavanagh: “Ja, ik hou van hem. Ik ben dol op alles wat bij de voorbereiding op een gevecht komt kijken. Een goede motivatie is echter minstens zo belangrijk. Het kan natuurlijk tegen Diaz zijn omdat hij dat gevecht heeft toegezegd, maar dat is toekomstmuziek. Misschien komt er eerst een herkansing tegen Khabib.”

Ierse eigenwijsheid

Of Conor open staat voor Kavanagh’s advies om te stoppen, lijkt onwaarschijnlijk. Kavanagh stelde eerder dat Conor met pensioen zou gaan nadat hij Eddie Alvarez had verslagen op Madison Square Garden in 2016. McGregor lachte hem toen nog net niet uit.

Of hij ooit weer zal vechten, is moeilijk te zeggen vervolgde Kavanagh,” ik weet het niet. Ik ken hem als persoon en weet dat het moeilijk zal zijn om na twee verliespartijen terug te stappen in de ring. Kijk, hij is dertig en heeft twee kinderen. Daarnaast heeft hij net een grote whiskydeal gesloten. Dit levert hem meer geld op dan hij ooit met het vechten in de ring heeft gewonnen. Zou je ’s morgens opstaan ​​om je in het gezicht te laten slaan? Ik denk het niet. Ik kan er werkelijk niks zinnigs over zeggen”, aldus de coach.

Dmarge

Reageer op artikel:
Gaat UFC-vechter Conor McGregor stoppen? Dit adviseert zijn trainer
Sluiten