Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Human Interest 7 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Conor McGregor daagt verrassende tegenstander uit voor gevecht op korte termijn

Nu het gevecht tegen Khabib Nurmagomedov achter de rug is, begint het grote speculeren weer. Wie gaat de volgende tegenstander van Conor McGregor worden? Een rematch tegen de rus? McGregor vs. Diaz part 3? Of eindelijk een keer tegen Tony Ferguson? Het zou allemaal kunnen, maar The Notorious heeft andere plannen. De Ier heeft namelijk een verrassende tegenstander uitgedaagd die vooral goed is voor zijn portemonnee.

Conor McGregor wil het namelijk op gaan nemen tegen Tenshin Nasukawa. Een paar maanden geleden hadden we nog nooit van deze Japanse kickbokser gehoord, maar daar kwam dankzij een gevecht tegen niemand minder dan Floyd Mayweather verandering in. Tenshin stapte in de boksring met de levende legende en kreeg daar al snel spijt van. De twintigjarige jongen was kansloos. Mayweather speelde met zijn tegenstander en het gevecht eindigde voor Tenshin Nasukawa letterlijk in tranen.

9 miljoen dollar verdienen in 136 seconden

Hiermee voegt Floyd Mayweather niet alleen een overwinning toe aan zijn imposante reeks, maar ook negen miljoen dollar aan zijn bankrekening. Niet slecht voor een gevecht dat slechts 136 seconden duurde. Het is dan ook niet zo vreemd dat ook Conor McGregor het wel ziet zitten om de ring in te gaan met de Japanse vechtsporten. De Ier ging daarom meteen over tot actie en stuurde de volgende tweet de wereld in.

Conor McGregor on Twitter

I wish to go to Tokyo to face Tenshin Nasukawa in a Mixed Martial Arts exhibition bout. Before this summer. Please arrange this, this instant. Yours sincerely The champ champ. @ufc @ParadigmSM

Conor McGregor ziet het dus niet zitten om opnieuw de bokshandschoenen aan te doen. Ditmaal wil hij gewoon doen waar hij goed in is: MMA. Dat verhoogt ook de kans dat Tenshin de uitdaging aanneemt. Hoewel hij eigenlijk kickbokser is, maakt hij ook nog wel eens een uitstapje naar MMA. Met succes, want hij won al zijn vier gevechten tot zover.

De indrukwekkende erelijst van Tenshin Nasukawa

Na zijn optreden tegen Floyd Mayweather hadden veel mensen het beeld dat Tenshin er niet zo veel van kan. Dat is wat kort door de bocht en niet eerlijk. De Japanner heeft namelijk een behoorlijke staat van dienst. Naast zijn vier MMA overwinningen heeft hij ook al zijn 28 professionele kickboks wedstrijden gewonnen. Dat deed hij ook nog eens 22 keer door middel van een knock out. Een gebrek aan ervaring heeft hij ook niet, want ondanks zijn jonge leeftijd vocht hij ook al 111 amateurwedstrijden. Hiervan verloor hij er slechts vijf.

De Japanner is dus echt geen pannenkoek en daarom moet Conor McGregor niet denken dat hij even een paar miljoen op kan halen. Er is alleen wel één groot probleem en dat is gewicht. Tenshin komt normaalgesproken uit in de 120-pond gewichtsklasse. Hij is dus aanzienlijk lichter dan McGregor die momenteel 35 pond zwaarder is. Het is maar de vraag of beiden vechters qua gewicht dichterbij elkaar kunnen komen. Als dat niet lukt is het eigenlijk een onbegonnen strijd voor de kleine Japanner.

Conor McGregor vs Khabib Nurmagomedov

Het lijkt dan ook aannemelijker dat Conor McGregor dit jaar opnieuw de octagon in gaat met Khabib Nurmagomedov. De grote baas van de UFC, Dana White, heeft zelfs al bevestigd dat dit gewoon gaat gebeuren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Muay Thai Authority

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Conor McGregor daagt verrassende tegenstander uit voor gevecht op korte termijn
Sluiten